Jelovica: Bejzbol palicama pretukli čuvara šuma

0

Više osoba sinoć je fizički napalo čuvara šuma na planini Jelovici kod Berana, nanijelo mu ozbiljne tjelesne povrede i bejzbol palicama mu razbili automobil.

To je saopštila Uprava za gazdovanje šumama i lovištima, prenosi RTCG.

U saopštenju Uprava tvrdi da je sinoć pet čuvara izašlo na teren, kako bi provjerili dojave koje su imali o potencijalnoj bespravnoj sječi na Jelovici i kako bi spriječili eventualni nelegalni transport građe.

Prestupnici su, navode u Upravi, čuvara S.P. počeli da prate sa automobilima.

„U jednom trenutku, u mjestu Lubnice, čuvar šuma S.P. je zaustavio svoje vozilo, nakon čega su pristigla i pomenuta vozila blokirajući mu dalje kretanje. Iz vozila je izašlo više lica koja su otvorila vrata od vozila čuvaru šuma S.P. i uputili mu ozbiljne verbalne prijetnje. Nakon verbalnog napada, ova lica su i fizički napala našeg zaposlenog, udarajući ga u predjelu glave i tijela, pri čemu su mu nanijeli ozbiljne tjelesne povrede“, tvrde iz Uprave za gazdovanje.

Nakon toga su, tvrde u Upravi, ova lica bejzbol palicama nastavili da udaraju i po vozilu čuvara.

Razbijeni automobil čuvara (Foto: RTCG)

Na automobilu je, tvrde, polomljeno zadnje vjetrobransko staklo, bočno staklo, kao i zadnja svijetla.

S.P. je nakon napada, navode u Upravi, pozvao ostale kolege i sa njima otišao u stanicu policije kako bi prijavili ovaj napad.

Nakon toga je u pratnji policije odvezen u Urgentni centar KBC Berane.

„Poručujemo da nas ovakvim napadima neće zastrašiti, niti zaustaviti u beskompromisnoj borbi protiv bespravnih sječa, niti odvratiti od još jačeg savjesnog i odgovornog djelovanja u ovoj oblasti“, poručuju iz Uprave.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.