“Jasenovac je naša zajednička sudbina ponosni smo na prijateljstvo sa Jevrejima“

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u posjeti Vašingtonu gdje je govorio na skupu Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC).

Predsjednik je na početku skupa pred 20.000 ljudi pozdravio sve prisutne na jevrejskom i engleskom zašto je dobio gromoglasni aplauz, a zatim je istakao veliko prijateljstvo koje traje kroz istoriju između Srba i Jevreja.

– U znak sjećanja na sve žrtve godišnjice Holokausta na Predsjedništvu Srbije bila je zastava Izraela i tada sam rekao da sam ponosan na prijateljstvo sa Jevrejima i drago mi je što se ta zastava našla tu – rekao je predsjednik.

U tom trenutku je čak i voditelj ustao i aplaudirao Aleksandru Vučiću.

Uprkos tome što su hrvatski i albanski lobi uložili mnogo da se ne spomene Jasenovac na ovoj konferenciji, snimljen je čak i film o Srbima kao zločincima u režiji hrvatskog reditelja, a finansiran od strane Albanaca, srpski predsjednik uspio je da spomene i Jasenovac.

Srpski predsjednik se zahvalio na izuzetnoj časti koja mu je ukazana naglašavajući da će se će odnosi Srbije i Izraela ostati na visokom nivou.

Tokom prvog dana posjete, Vučić se sastao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, kao i sa bivšim američkim ambasadorom u Beogradu Majklom Kirbijem, a razgovarao je i sa izvršnim direktorom američke Međunarodne korporacije za razvoj finansiranja Adamom Boehlerom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.