Janjušević: Policajcima tokom ljeta pomagaće kolege iz šest država

0

Štab operativne akcije „Ljeto 2019“, čiji je zadatak da osigura bezbjednu ljetnju turističku sezonu, formiran je, a crnogorskim policajcima ove sezone u aktivnostima na primorju pridružiće se 16 kolega iz šest država, saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević.

On je agenciji Mina rekao da je direktor Uprave policije formirao štab čiji je osnovni zadatak da preduzima mjere i aktivnosti i sarađuje sa drugim organima i institucijama u cilju bezbjednog odvijanja ljetnje turističke sezone.

Janjušević, koji je i rukovodilac štaba, kazao je da je štab donio operativni plan koji je sublimirao planove svih sektora Uprave policije, centara (CB) i odjeljenja bezbjednosti (OB) na teritoriji čitave države, navodeći kao poseban apekt tog plana međunarodnu saradnju sa partnerskim policijskim organizacijama.

On je podsjetio da je Uprava policije 2012. godine ušla u projekat međunarodne policijske saradnje oko ispomoći tokom ljetnje turističke sezone sa policijskim organizacijama Srbije, Hrvatske i Albanije, dok su već naredne godine sklopili sporazume o saradnji i sa Makedonijom i Italijom.

„Ove godine, osim sa pet navedenih, sklopićemo sporazum sa policijom Rumunije, tako da će predstavnici šest policijskih organizacija biti na ispomoć u Crnoj Gori tokom ljetnje turističke sezone“, saopštio je Janjušević.

Strani policijski službenici će, prema njegovim riječima, od 1. jula do 1. septembra biti raspoređeni u CB Bar, Budva i Herceg Novi i OB Ulcinj.

„Iz Srbije dolazi šest policijskih službenika, od kojih će po dva biti stacionirana u CB Budva, Bar i Herceg Novi. Po jedan su pripadnici kriminalističke, a drugi je pripadnik uniformisane policije“, precizirao je Janjušević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.