Janjušević pobjegao od sučeljavanja: Policija jedan od stubova očuvanja nekontrolisane vlasti jednog čovjeka

0

“Organizovali smo na desetine protesta protiv aktuelne diktature i bili na meti nasilničkog ponašnja upravo policije koja pokazuje da je samo jedan od stubova očuvanja nekontrolisane vlasti jednog čovjeka. Evo, danas je u skupštini trebao da bude Nikola Janjušević, lice koje je lično učestvovalo prebijanju i naređivalo prebijanje ljudi na protestima DF, ovaj hajduk roblja svezanoga. Kao da ste dovukli bilo kojeg drugog batinaša i huligana koji su tukli narod 17. ili 24. oktobra 2015. kada je policija izazvala nerede”, rekao je Jovan Vučurović, poslanik DF-a.

“Ne zaboravljamo ni njemu ni drugima prebijanje, maltretiranje, trovanje bojnim otrovima i suzavcima, šok bombe, hapšenje nevinih ljudi, progon od strane raznih kriminalnih likova kojima su obukli uniforme. Zakon o javnim okupljanjima u ovakvim zarobljenim društvima uvijek je okvir koji takvi režimi koriste kako bi uskratili ili ograničili osnovna prava i slobode, kako bi se građani zastrašili i odvratili od namjere da slobodno protestuju. Jer ovdje ne govorimo o državi sa demokratskim tradicijama i slobodama, nego o okoreloj autokratiji koja opstaje na zloupotrebi policije, tajne policije, sudstva i tužilaštva.

I ovaj izvještaj sadrži primjere kako policija uskraćuje osnovne slobode. Vidimo da je vlast u nekoliko navrata pokušavala da spriječi bogosluženja i liturgije SPC širom Crne Gore. Dešavaju se iste stvari kao u vremenima pogrom nad crkvom. Na Ivanovim koritima režim je na Preobraženje zabranio liturgiju i proslavu toga velikog praznika, umjesto da obezbijedi da se bogosluženje održi i ukloni sa toga područja neke izgrednike i cirkusante koji su se lažno predstavljali kao sveštenici. Jer svuda je lažno predstavljanje nezakonito i problematično ponašanje koje tretiraju sudovi ili medicinske ustanove.

Policija, odnosno režim, kršio je zakon o javnim okupljanjima i kada su pokušali da zabrane službu na ostacima crkve Svetog Jovana u Svaču kod Ulcinja. Umjesto da odstrane one koji su nasrtali na mitropolita i sveštenstvo, a koji su dolazili iz reda albanskih ekstremista, oni su maltene asistirali tim izgrednicima.

Dukljani, novocrnogorci, prosto nemaju granica u svojoj gluposti i podlosti. I tvrdim, da iza svakog incidenta na protestima stoje udružene strukture iz režima, tajne policije i organizovanog kriminala, a kao po navici, vjesnici nekih izgreda u najviše slučajeva bili su Milo Đukanović i Duško Marković”, rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.