Jakšić: Uspješne pripreme u Kranju

0

Po tradiciiji, tokom svakih priprema u Kranju, slobodan dan se koristi za izlet na Jost nad Kranjem. Tako je bilo i pred najvažnija takmičenja u proteklim godinama. Odmaranje i druženje van bazena su bili prilika za vaterpoliste Srbije da se makar malo iz glave izbace misli o Olimpijskim igrama u Parizu.

Znamo uvijek kakav je izlet i ovoga puta je sve bilo izvanredno, na najvišem nivou”, kaže kapiten reprezentacije Srbije, Nikola Jakšić.

Nacionalni tim juče je napustio Kranj. Od 4. do 7. jula biće u Šapcu učesnici turnira „Srbija 2024“ na kojem učestvuju još Australija, Francuska, Rumunija, Nemačka i Crna Gora.

Radili smo kao i uvijek, dva puta dnevno. Fokusirani smo, znamo šta nam je cilj. Zadovoljan sam, radimo baš dobro. Vjerujem da će uroditi plodom”.

Vaterpolista Novog Beograda ima iskustvo ovakvih takmičenja dvostruki je osvajač olimpijskog zlata, jednog svjetskog i dva evropska.

Klub je sada u drugom planu, samo je reprezentacija u glavi. U Novom Beogradu sam naredne godine, imam ugovor. Olimpijske igre su u žiži interesovanja. Imamo velike ambicije, kao i uvek. Radimo, ponavljam, jako dobro i ako se po tome poznaje, po angažovanju svih nas, imamo pravo na optimizam”.

U stručnom štabu je novo lice sportski psiholog Andrija Gerić. Veliki broj reprezentacija u svojim timovima ima ovakve stručnjake. Ovde je još lakše jer je Gerić bio član trofejne generacije odbojkaša, vrhunski sportista koji je apsolutno upućen u tematiku priprema za najveća takmičenja.

Sve to dobro funkcioniše. Navikavamo se na priče sa Gerićem i vjerujem da će to svima da pomogne da u pravom trenutku budemo na željenom nivou. Ovdje je sada najbitnije da sve da naporne treninge izdržavamo, da smo svi zdravi i neka tako ostane“, zaključio je Jakšić.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.