“Jaka Crna Gora je jak turizam ali turizam gdje ćemo turistima nuditi i prodavati naše proizvode“

0

Ulcinj je jedan od najboljih primjera nesposobnosti aktuelne vlasti da iskoristi ogromne turističke kapacitete ovoga grada ostavljajući iza sebe pustoš kroz brojne neuspješne privatizacije a građane bez svojih radnih mjesta, kazala je Draginja Vuksanović Stanković tokom posjete Ulcinju u okviru promocije liste SDP – Jaka Crna Gora.

Predsjednica SDP je zajedno sa kandidatima sa liste SDP- Jaka Crna Gora obišla opštinu Ulcinj i razgovarala sa građanima, simpatizerima i članovima ove stranke.

“Ispravićemo nepravdu učinjena prema vlasnicima Maslinade u Valdanosu, a učinićemo sve i da stavimo u funkciju Solanu koju su imali namjeru da rasprodaju i predaju u ruke svojim tajkunima”, kazala je predsjednica SDP.

“U cilju razvoja turizma i zapošljavanja mladih potrebno je ispuniti obećanje građanima ove opštine da se izgrade hoteli ‘Galeb’ i ‘Jadran’, a ne da te lokacije budu prazne. Nama u SDP-u su važniji interesi građana od privilegovanih pojedinaca i tajkuna i jedino tako se može graditi jaka Crna Gora”

U okviru posjete opštini Ulcinj predstavnici SDP boravili su u Vladimiru gdje su sa mještanima razgovarali o gorućim problemima tog kraja s akcentom na poljoprivredu.

“Ključna obaveza države je da stvori uslove i da uloži maksimalne napore kako bi pomogla i podstakla poljoprivrednu proizvodnju. Ovaj kraj, kao uostlom i sva Crna Gora, nije ni približno iskoristio svoje poljoprivredne kapacitete. Ovdje žive vrijedni i radni ljudi i država mora da im pomogne. Nema jake Crne Gore bez jake poljoprivrede, rekao je Budimir Mugoša, bivši ministar poljoprivrede koji je podržao lsitu SDP – Jaka Crna Gora.

Tokom boravka u Štoju predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković je apostrofirala loše učinke vlasti kada je u pitanju valorizacija ogromnih turističkih resursa ovog dijela opštine, naglašavajući i brojne infrastrukturne probleme koji i dalje ostaju neriješeni.

“Jaka Crna Gora je jak turizam ali turizam gdje ćemo turistima nuditi i prodavati naše proizvode. Jaka Crna Gora je kada turistički valorizujemo biser crnogorske obale kakav je Ulcinj. Kada ojačamo poljoprivredu, kada ojačamo turizam, kada podstaknemo brojne male privrednike, tada ćemo imati i jaku Crnu Goru. Mi imamo plan, potrebna nam je samo poštena i elementarno odgovorna vlast da do kraja mandata obezbijedimo prosječnu platu od 700 eura i prosječnu penziju od 350 eura.

SDP će voditi Crnu Goru do članstva u EU a do kraja mandata naredne Vlade ćemo završiti pregovore o pristupanju sa EU jer je to uslov prije svega da imamo više pravde, uslov boljeg života i standarda naših građana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.