“Jahting-dame” osvajaju Budvu i Tivat: Među prostitutkama političarke i pjevačice!

0

Elitna prostitucija i ovog ljeta cvjeta na crnogorskom primorju, a prostitutke, mahom iz Srbije i Crne Gore, za noć na jahtama u Budvi, Kotoru i Tivtu zarađuju i do 5.000 evra.

Sa mušterijama se prodavačice ljubavi uglavnom sastaju na jahtama, u poznatim klubovima i hotelima, a njihovo druženje može ponekad da potraje i po nekoliko dana, s tim što je cijena usluga u tom slučaju i po nekoliko puta veća.

Jek sezone na Crnogorskom primorju, predstavlja pravi magnet za brojne uposlenike najstarijeg zanata, za atraktivne djevojke.

Pored Budve, koja godinama unazad važi za epicentar prostitucije na ovom dijelu Jadrana, centar crnogorskog elitnog nautičkog turizma je Tivat, a u poslednje vrijeme se i Kotor visoko kotira na na mapi elitne jahting prostitucije.

-Najviše sastanaka sa klijentima organizovano je baš na jahtama, jer je to bio najbolji vid zaštite identiteta klijenata ali i eskort dama, kazali su nam iz policije.

Sezona prostitucije traje oko tri, četiri mjeseca i tu se radi o dobrostojećim, uglednim ženama kao što su modne kreatorke, pjevačice, političarke, novopečene starlete… Njihove usluge ne koriste samo naši biznismeni i da one imaju posebne menadžere.

– Naše “jahting-dame” su veoma popularne i tražene i među strancima. Njihovi menadžeri pripadaju kriminalnom podzemlju i njih možete naći u gradovima poput Beograda, Podgorice, Budve, Bara, Splita. Starlete koje su već deklarisane kao prostitutke uzimaju znatno manju cifru i njima nije strano da mijenjaju klijentelu i tokom ljeta promijene nekoliko jahti, kažu iz policije.

Kazne do dvije godine zatvora

U Krivičnom zakoniku Crne Gore postoji krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije. Tretira stuaciju u kojoj se neko lice koristi za seks pri čemu se daje ili obećava novac ili neki drugi vid naknade ili nagrade za takvo angažovanje. Visina kazne za ovo krivično djelo zavisi od toga da li je učinjeno prema maloljetniku, kao i da li je počinjeno na organizovan način.

U članu 210 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore propisana kazna zatvora od tri mjeseca do dvije godine za onoga ko navodi ili podstiče drugu osobu na prostituciju ili učestvuje u predaji nekog lica drugome radi prostitucije. Ista kazna odnosi se i na propagiranje ili reklamiranje prostitucije preko medija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.