Izvršena ekstradicija Bobana Milića iz Srbije u Crnu Goru

0

Uprava policije saopštila je da je danas izvršena ekstradicija lica Boban Milić (34), državljanina Crne Gore, iz Republike Srbije u Crnu Goru. Milić se sumnjiči, kako su naveli iz UP, da je krajem 2020. godine postao dio kriminalne organizacije koja je imala za cilj izvršenje teških krivičnih djela.

“Razmjenom operativnih informacija kriminalističkih policija Crne Gore i Republike Srbije, prilikom zajedničke aktivnosti ciljanog traganja, ovo lice je lišeno slobode u Beogradu 8. juna. B.M. se potražuje radi obezbjeđivanja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije”, saopštili su iz UP.

On se, kako su naveli, sumnjiči da je krajem 2020. godine postao dio kriminalne organizacije čiji je plan, sumnja se, bio i ubistvo Milića Minje Šakovića u Podgorici koji je osujećen.

“On se sumnjiči da je krajem 2020. godine postao dio kriminalne organizacije koja je imala za cilj izvršenje teških krivičnih djela i čiji je plan, kako se sumnja, između ostalog bio i izvršenje krivičnog djela teško ubistvo na štetu M.Š. u Podgorici, a koji je osujećen lišenjem slobode, u Crnoj Gori, drugih pripadnika organizovane kriminalne grupe kojoj je B.M. pripadao”, kazali su iz policije.

Lice je, ističu, privedeno sudiji u Višem sudu u Podgorici koji mu je odredio pritvor i B.M. je sproveden u UIKS.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.