Izuzetan učinak: Vučević prvi trojkaš među NBA centrima

0

Orlando Medžik, tim našeg Nikole Vučevića u NBA ligi, prvi put u istoriji vezao je tri meča sa makar 15 ubačenih trojki – a veliku zaslugu u tome ima upravo Baranin i naš reprezentativac.

Nikola je ove sezone apsolutno najbolji trojkaš među centrima u najjačoj ligi svijeta, o čemu svjedoče njegove ostvarene brojke. U prethodne tri utakmice Orlando je bilježio čak 17,7 trojki u prosjeku.

Vučević trenutno postiže 2,8 trojke po meču iz 6,4 pokušaja u prosjeku ove sezone. Nikad do sad u karijeri nije imao više pogođenih trojki po meču, niti je više šutirao. Takođe, procenat realizacije mu je najbolji u karijeri – 43,5 procenata šuta za tri.

Nikola je lider NBA sezone kada su centri u pitanju, po broju trojki po meču (2,8), broju ubačenih trojki (50) i broju šuteva za tri (115). Njegovih 50 trojki su za čak 17 više od narednog na listi, Majka Muskale iz Oklahoma Siti Tandera!

Za ekipu, nakon teške povrede i kraja sezone za beka Merkela Fulca, odlične vijesti su sve bolje partije rukija Kola Entonija. Ali i povratak dobre forme za francuskog beka Evana Furnijea, koji je u odličnom šutersom nizu u prethodnoj sedmici.

Orlando je u borbi za treći uzastopni plej-of plasman, a u Istočnoj konferenciji konkurencija je znatno jača nego u prethodnim NBA sezonama. Ekipa sa skorom 8-10 naredni meč igraće protiv Sakramento Kingsa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.