Iživljavanje suda u Hagu: Generali izdržali dvije trećine kazne, ali ih ne puštaju na slobodu!

2

Haški tribunal za ratne zločine nije odobrio oslobođenje šestorice Srba koji su izdržali dvije trećine kazne.

Politika navodi da, na primjer, predsjednik sudskog mehanizma koji je naslijedio tribunal, Karmel Ađijus ocijenio da Radoslav Brđanin, bivši šef Kriznog štaba Srpske Autonomne Regije Krajina, koji je odslužio 20 od 30 godina kazne zatvora, ne može da bude oslobođen zbog ozbiljnosti zločina i jer nije pokazao da se nije dovoljno rehabilitovao.

Uslove za prevremeno puštanje ispunilil su i generali Nebojša Pavković, osuđen na 22 godine a uhapšen 2005, Sreten Lukić, osuđen na 20 godina a uhapšen 2005, Vlastimir Ðorđević, osuđen na 18 godina a uhapšen 2007, Radislav Krstić, osuđen na 35 godina a uhapšen 1998, i Radivoje Miletićm, osuđen na 18 godina a uhapšen 2005. godine.

“Politika” ocjenjuje da su time njima kazne produžene, iako su države u čijim zatvorima borave dale povoljna mišljenja, priznale njihovu resocijalizaciju i predložile da budu pušteni.

– Haški sud pokušava da nas podsjeti kakva mu je uloga i stav prema narodima iz bivše SFRJ. Očito je da samo Srbe ne puštaju na prevremenu slobodu, kako je predviđeno pravilima… To više nije diskreciono pravo (predsjednika suda), već zloupotreba prava predsednika suda – rekao je za list Branko Lukić, branilac generala policije Sretena Lukića.

2 Comments
  1. Munja komentariše

    Kakvo puštanje, to treba u okove.. Doživotno. Najbolje da ih puste, zločince osvjedočene. Neka trunu u zatvoru do kraja života

    1. Yu komentariše

      Vazno da su pravi ustaski i muslimanski zlocinci na slobodi u ovom fasistickom svijetu.Fali vam samo da dizete spomenike Hitleru i onda bi bili kompletni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.