Izgradnja vrtića u Siti kvartu iduće godine

0

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) saopštilo je da će u narednih par dana biti raspisan tender za izbor obrađivača glavnog projekta na vrtiću u Siti kvartu, dok se početak izgradnja tog objekta planira u 2025.godini, saopšteno je Gradskom portalu iz tog resora.

Za Gradski portal su iz tog resora najavlili izgradnju još četiri vrtića u Glavnom gradu i rekonstrukciju dvije ustanove „Poletarac“ na Zabjelu i objekat u Momišićima.

„Time će se stvoriti uslovi da već u ovoj godini imamo gotov glavni projekat, dok ćemo u drugoj polovini godine pokrenuti tender za izbor izvođača radova što bi ujedno značilo i početak izgradnje objekta. Kada su u pitanju ostali vrtići, kroz projekat sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB), ove godne će biti sprovedeno konkursno rješenje za izgradnju vrtića na
Starom aerodromu, Zlatici, Bloku 35 i Bloku 36“, naveli su iz MPNI.

Kroz kreditni aranžman sa Evropskom investicionom bankom (EIB) predviđena je rekonstrucija i dogradnja vrtića na Zabjelu kao i dogradnja uz postojeći objekat u Momišićima u kojima je dominantan problem prebukiranost djece na teritoriji glavnog grada.

„Vjerujemo da će radovi na ovim objektima početi tokom ove godine. Takođe, predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija su održali sastanak sa rukovodstvom Radio Televizije Crne Gore, kako bi se ušlo u nastavak projekta izgradnje vrtića u zgradi javnog servisa koji će umnogome rasteretiti prostorne kapacitete podgoričkih vrtića“, navode u odgovorima iz MPNI.

Objašnjavaju i da finansijska sredstva za pomenute projekte su obezbijeđena, ali s obzirom na promjene cijena kada je ovaj segment u pitanju, tačne iznose procjenjenih sredstava mogu objaviti mati tek nakon izrade glavnih projekata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.