Izdat nalog za hapšenje sestre saudijskog princa

0

U Francuskoj je izdat nalog za hapšenje sestre saudijskog princa prestolonasljednika Mohameda bin Salmana, koja je naložila svom čuvaru da udari jednog radnika u Parizu.
Nalog za hapšenje izdat je nekoliko sedmica prije predviđenog dolaska princa u Pariz.
Nalog za hapšenje Hasu bin Salman, prinčeve sestre, izdao je krajem decembra prošle godine pariški istražni sudija, precizirao je izvor blizak tom predmetu i potvrdio informaciju nedjeljnika Le Point.
Mohamed bin Salman trebao bi da posjeti Francusku navodno tokom aprila.
Kako prenosi Jutarnji.hr, princ je pobornik umjerenog islama, tolerantnog i otvorenog. Dvije godine sprovodi politiku drastičnih reformi na ekonomskom i socijalnom planu koje su potresle običaje ultrakonzervativnog saudijskog kraljevstva.
Princ je u izjavi objavljenoj u četvrtak naveo da će Saudijska Arabija nabaviti nuklearno oružje ako ga nabavi njihov iranski protivnik.
Hassa bin Salman je osumnjičena da je u septembru 2016. godine naredila svom obezbjeđenju da udari radnika koji je došao da obavi radove u njihovom stanu. On je fotografisao prostoriju u kojoj je trebao da obavi radove, a princeza ga je optužila da je želio da medijima proda fotografije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.