Izbori u Podgorici jedino rješenje

0

Izbori u Podgorici su jedino rješenje da se prevaziđe politička kriza, a čisto sumnjam da će i danas na sastanku doći do dogovora političkih konstituenata, smatra odbornik Socijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

„Sumnjam da će danas doći do dogovora. Građani Podgorice se mrcvare, a Pokret Evropa sad nije dorastao da se suoči sa krizom u Glavnom gradu. Samo su prodavali maglu građanima“, kazao je Mašković.

Prema njegovim riječima, politička kriza se sa lokalnog nivoa prelila na državni.

„Većina treba da bude elementarno odgovorna i da krene na izbore. Ali, to nije tako jednostavno, jer se oni plaše izbora, upravo zbog toga što za prethodnih godinu i po dana nisu dobro radili svoj posao. Najviše se izbora plaše one partije koje su gratis dobile mjesta u skupštini Glavnog grada“, tvrdi Mašković.

Prema njegovim riječima, vlast u Podgorici će se teško oporaviti, upravo dva suprostavljena politička subjekta: Pokret za Podgoricu i PES-a.

„Došlo je do mimoilaženja, a tu najviše stradaju građani Podgorice. Žalosno je i sramotno čuti od odbornica Pokreta za Podgorici da su bili samo taster odbornici, dok su bili sa PES-om“, podsjetio je on.

Mašković smatra da je prirodno što se predsjednik Crne Gore Jakov Milatović oglasio povodom krize vlasti u Podgorici, poručivši da je to izraz njegove odgovornosti.

„Sistem odavno ne funkcioniše adekvatno, rastavljen je na djelovanje. U Podgorici je na djelu neadekvatno upravljanje, neadekvatna su imenovanja, a ljudi su na funkcijama dovedeni bez prethodnog iskustva i to po partijskim kvotama“, konstatovao je Mašković.

Pohvalio je rad Kultunog centra „Budo Tomović, međutim, kako poručuje, u Podgorici nije dovoljno da funkcionišu samo ustanove kulture.

„Ono što je bitno jeste da smo se mi kao opozicija pokazali kao odgovorni i konstruktivni i mislim da su građani to uvidjeli“, zaključio je Mašković.

(RTCG)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.