Iz pokreta „Do slobode“: Knežević će sjutra na protestima iznijeti informacije o Stankoviću

0

Protest pokreta „Do slobode“ biće održan sjutra u 20 sati u Podgorici, kada će predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, putem video bima, iznijeti informacije koje ima o vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, saopšteno je iz organizacionog obora tog pokreta.

Član Organizacionog odbora pokreta „Do slobode“, Božidar Jovanović, kazao je da će sjutra u 20 sati biti održan protest ispred Vrhovnog i Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici.

„Nastavlja se izražavanje građanskog bunta, zbog uzurpacije državnih institucija i njihovog pretvaranja u poslugu režima, prije svih specijalnog državnog tužioca. Pokret „Do slobode“ poziva sve građane, koji žele da učestvuju u oslobođenju Crne Gore od kriminalne hobotnice i korumpiranog istema da zajedno nastavimo ka cilju i natjeramo vrh režima i njegove pionire da se suoče sa posljedicama svojih činjenja“, kazao je Jovanović u PR Centru.

On je rekao da su ideološke, nacionalne i druge razlike, irelevantne za pokret „Do slobode“.

„Naš jedini cilj je domokratsko konstituisanje vlasti, odgovorne pred svojim narodom, vladavina prava, sloboda medija, prosperitetna ekonomija. Zato pozivamo sve slobodoumne građane, bez obzira da li su podržavaoci ove ili one partije, sva udruženja građana, sindikate, studente i penzionere da nam se pridruže“, poručio je Jovanović.

On je najavio da će se na sjutrašnjem protestu, putem video bima, građanima obratiti predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

„On je najavio da će sjutra sa javnošću podijeliti informacije koje ima o vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću. Naše viđenje je da je svaki čovjek važan, svako udruženje, svaki antirežimski politički subjekt, uključujući i one koji su, ili su bili u Demokratskoj partiji socijalista (DPS), ali su nakon Afere Koverta shvatili da Crna Gora nema budućnost ako počiva na korupciji, kriminalu, strahu, reketiranju i nasilju“, naveo je Jovanović.

Prema njegovim riječima, cilj se ne može ostvariti podjelama u grupe, kao ni svađama zbog simpatija prema ovoj ili onoj partiji ili pojedincu.

„Niko nema pravo da se u ovom času rukovodi sujetom ili mržnjom prema onima do sebe, zbog toga što su bili sa ovom ili onom partijom. Trenutak u kojem se Crna Gora nalazi, a koji je preloman za njenu budućnost suviše je važan i kod svakog dobronamjernog izaziva osjećaj dužnosti na otpor i demontiranje mafiokratskog sistema. Nakon toga će biti moguć luksuz političkog, ideološkog i ličnog nadmetanja“, kazao je Jovanović.

On smatra da će, ako se ne nastavi sa iskazivanjem bunta na ulici, sistem nastaviti još više da „truje, pljačka, otima, zavodi strah“.

Na pitanje novinara da li su saglasni sa stavom organizatora protesta „Odupri se“, Džemala Perovića, da paralelni protesti izazivaju i zbunjuju građane, Jovanović je rekao da oni svakako nisu za podjele građana.

„Doktor Duško Knežević je protest organizovao zbog izjašnjavanja pokreta „Odupri se“ da odlažu proteste na određeno vrijeme, a i da narod ne bi gubio volju u to što žele protestima da postignu“, kazao je Jovanović.

On je dodao da taj pokret djeluje odvojeno za sad, ali da će podržati bilo koje proteste protiv vlasti i režima.

Na pitanje o finansiranju protesta, Jovanović je kazao da Duško Knežević proteste podržava i materijalno i sa podacima koje će iznositi.

„Iznos nije poznat jer će se protesti po potrebi finansirati, a postoje i drugi finansijeri koje ne možemo iznostii zbog njihovih ličnih interesa“, kazao je Jovanović.

On je rekao da su pozvali političke partije da se pridruže protestu.

„Za sad se niko nije konkretno izjasnio, ali očekujemo da se u toku dana pojavi neko ko će biti voljan da se u ime svoje partije obrati građanima“, kazao je Jovanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.