Iz NOVE saopšteno: Mandić nije bježao, bio je u posjeti

0

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić sinoć je bio u posjeti partijskom kolegi, koji živi na tromeđi Srbija-Crna Gora-Srbija. Zbog otežanih uslova na putu, morali su da se vrate mimo graničnog prelaza, pa je su privedeni u Srbiji. Srpska policija je, nakon što je od njega uzela izjavu, protiv Mandića podnijela prekršajnu prijavu i privela ga sudiji za prekršaje.
Prema nezvaničnim informacijama, Mandić je nakon toga pušten i nalazi se na teritoriji Srbije. Sa njim su bili i Nenad Cupara, Blažo Kotlaja, Vojislav Pićan i Milan Lekić.
Iz Nova srpske demokratije poručuju da se ne radi o bjekstvu.
“Istina o događaju kojim se insinuira bijeg u Srbiju je sledeća: sinoć je crnogorska policija još jednom demonstrirala spremnost da rizikuje živote svojih građana, samo da bi režimu omogućila sitno manipulisanje činjenicama u dnevnopolitičke svrhe”, navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, Mandić je nakon promocije knjige krenuo u seriju planiranih kućnih posjeta.
“Kao što je uobičajeno, bio je neustavno i nezakonito praćen od strane policije sa “bezbjedne udaljenosti”, ali to je činjenica na koju su funkcioneri Demokratskog fronta navikli i zbog koje se pretjerano ne uzbuđuju. Andrija Mandić i delegacija OO Pljevlja, na čelu sa predsjednikom Milanom Lekićem, uputili su se u udaljeno selo Poblaće, na tromeđi Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, kod simpatizera koji mjesecima insistira da ugosti svog predsjednika. Iako su policijski službenici, koji su ih pratili, znali da je lokalni put kojim su se kretali loše očišćen i veoma opasan, kao i da ukoliko uspiju da se probiju nizbrdo, svakako neće moći da se vrate, nisu upozorili delegaciju NSD-a na nepremostive probleme na koje će naići, rizikujući njihove živote. U pozadini ovog neljudskog akta bila je njima dobro poznata činjenica, da će Andrija Mandić sa saradnicima morati da se vrati drugim putem, kroz teritoriju Srbije, a da mu je zbog procesa “Državni udar”, zabranjeno napuštanje Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.
Mandiću je zabranjen izlazak iz zemlje zbog slučaja terorizam u pokušaju koji se vodi pred podgoričkim Višim sudom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.