Iz MUP-a Srbije potvrđeno Borbi: Neko iz Crne Gore želi rat na ulicama Beograda

0

Najnoviji mafijaški obračun u Beogradu, u kojem je likvidiran Davorin Baltić (41) iz Kotora je pokušaj da se sukobi crnogorskih klanova presele u Srbiju, kako bi se ta zemlja destabilizovala, potvrđeno je Borbi u vrhu MUP-a Srbije. Prema našim saznanjima, crnogorska policija u poslednje vrijeme nije razmjenjivala sva saznanja sa kolegam u Srbiji, vezano za obračun narkokartela. Iza obračuna klanova, kako saznajemo, stoji namjera da se na ulicama Beograda preseli krvavi rat iz Crne Gore i da se na taj način destabilizuje država.
-I ranije je bilo mafijaških obračuna u Beogradu, iza kojih su stajali klanovi iz Crne Gore. To je naročito bilo izraženo devedesetih godina, ali tada je to bila zajednička država. Međutim, operativni podaci govore i da sada neko namjerno iz Crne Gore pokušava da Srbiju uvuče u bezbjednosni haos. MUP Srbije prepoznaje taj rukopis i neće dozvoliti da kriminalne grupe ili pojedini klanovi iz bezbjednosnog sektora bilo koje zemlje okruženja prebace težište obračuna na teritoriju Srbije, kazao je naš sagovornik iz MUP-a Srbije.
Da ovo nije izolovan slučaj, kako on kaže, potvrđuju i dešavanja na vječitom derbiju i teški incidenti koji su se tada desili, a u koji su umiješena i bezbjednosne službe regiona. Borba je tada objavila da je i crnogorska ANB imala veze sa tim dešavanjima na stadionu Partizana.
-Plan tih klanova je potpuno otkriven i MUP Srbije će spriječiti dalju ekslaciju sukoba iz regiona na našoj teritoriji, ističe naš sagovornik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.