Ivanović – Vilan: Crna Gora će nastaviti da poziva na primirje i poštovanje međunarodnog prava

0

Ministar spoljnih poslova Filip Ivanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Izraela u Crnoj Gori, na nerezidentnoj osnovi Jahela Vilana, a tokom sastanka je iskazana obostrana posvećenost unapređenju odnosa između Crne Gore i Izraela.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, sagovornici su pozdravili intenziviranu saradnju u oblastima ekonomije, investicija i turizma, kao i rastući interes izraelskih kompanija za ulaganje u Crnu Goru.

“Ocijenjeno je da su bilateralni odnosi utemeljeni na bliskoj i otvorenoj komunikaciji i sadržajnoj saradnji u oblastima od zajedničkog interesa, a istaknut je i poseban doprinos direktne avio linije na relaciji Tel Aviv – Podgorica i Tel Aviv- Tivat. Bilo je riječi i o aktuelnim dešavanjima na globalnom planu, kao i na Bliskom istoku”, dodaje se u saopštenju.

Ivanović je ponovio da će Crna Gora nastaviti da poziva na primirje i poštovanje međunarodnog prava, te podržava sve napore međunarodne zajednice koji vode pronalaženju političkog i diplomatskog rješenja, odnosno uspostavljanju trajnog mira.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.