Ivanović sa ambasadorom Egipta: Postoji značajan prostor za intenziviranje saradnje u oblastima ekonomije, turizma, kulture i obrazovanja

0

Ministar spoljnih poslova Filip Ivanović sastao se danas sa ambasadorom Egipta u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Mahmudom Mostafom Afifijem.

U fokusu razgovora bilo je dalje jačanje bilateralnih odnosa, a obostrano je ocijenjeno da postoji značajan prostor za intenziviranje saradnje, naročito u oblastima ekonomije, turizma, kulture i obrazovanja.

Ivanović je zahvalio ambasadoru na inicijativama koje za cilj imaju da približe Crnu Goru i Egipat i stvore uslove za bližu saradnju.

„Prepoznate oblasti od zajedničkog interesa nude brojne mogućnosti, na čijoj valorizaciji već rade nadležni resori“, rekao je Ivanović.

Ambasador Afifi je ocijenio da postoji izuzetan potencijal za uspostavljanje dinamičnije saradnje, prenijevši poziv ministru Ivanoviću da posjeti Egipat, čime bi se dao dodatan podsticaj jačanju političkog dijaloga i sveukupnih međudržavnih odnosa.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim regionalnim i globalnim prilikama, te pozdravili saradnju Egipta sa Evropskom unijom, uz osvrt na napredak Crne Gore ka ostvarenju svog vanjskopolitičkog prioriteta, članstva u EU.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.