budva-izbori-header
budva-izbori

Ivanković: Josip Đurašković pokušava da svojim novinarskim člankom pokrije svoje nezakonite radnje i nedostatke argumenata

1

Povodom teksta „Bord pet mjeseci radi na crno“ objavljenog u sredstvima javnog informisanja u kome je prenijet čitav niz neistinitih navoda i potpuno netačnih komentara Josipa Đuraškovića, a kojim pokušava da novinarskim člankom ,,pokrije“ sopstvene nezakonite radnje i nedostatke argumenata, čime će se, naravno, baviti nadležni pravosudni organi, želimo da ukažemo da je gospodin Đurašković ,,zaboravio“ da predoči i određene vrlo važne činjenice koje mu se očigledno ne uklapaju u pokušaju stvaranja lažne slike i lažnih informacija, navodi se u saopštenju Regionalnog vodovoda primorja koje potpisuje izvršni direktor Borislav Ivanković.

Kako navodi vrlo spokojno i sa zadovoljstvom čeka ishod svih postupaka koji su pokrenuti i sa naše strane a ne samo sa strane gospodina Đuraškovića, jer na svu sreću, pravosudni organi će morati da sude na bazi Zakona i činjenica, a ne raznih saopštenja i novinarskih članaka pomenutog gospodina Đuraškovića.

„Međutim, vrlo je karakteristično da je gospodin Đurašković u vašem članku ,,zaboravio“ da ukaže i na određene vrlo važne stvari oko kojih se spori, a koje mu nikako ne odgovaraju. Prvo, gospodin Đuraškovićspori legitimitet Odbora direktora Društva, koji mu nije bio sporan dok je on bio na funkciji Izvršnog direktora. Taj Odbor, kao što to i gospodin Đurašković zna, ne može birati sam sebe, nego ga imenuje Vlada Crne Gore i isti ima apsolutni legitimitet do izbora novog. Drugo, nije istina da je gospodin Đurašković razriješen jer navodno nije podlegao pritisku predsjednika Odbora direktora gospodina Lakušić da vrši nova zapošljavanja. Naprotiv, upravo je gospodin Đurašković za svoga mandata primio šest novih radnika, među kojima je i najbližeg člana porodicevisokog funkcionera partije čiji je član. U to isto vrijeme kada je primao nove radnike po političkoj liniji, u Društvu je ostavio šezdesetak radnika koji nisu još uvijek raspoređeni na radna mjesta po novoj Sistematizaciji, dok je preostalih dvadeset radnika rasporedio po sistemu selekcije koja je samo njemu poznata. Haos o kome govori ostavio je upravo on iza sebe, stvarajući loše međuljudske odnose i otvoreno insistirajući da se iz procesa rada i obavljanja određenih poslova eliminišu pojedini zapošljeni ne ustežući se da to traži samo zbog njihove drugačije političke orjentacije“, saopštio je Ivanković.

I konačno, treće, izgleda groteskno to što je gospodin Đurašković izjavio da je predao tužbu sudu radi utvrđivanja ništavnosti njegovog razrješenja, pri činjenici da je Zakonskom odredbom izričito propisano da se izvršni direktor Društva može smijeniti u svako doba, čak i bez ikakvog obrazloženja razloga, a gospodin Đurašković vrlo dobro zna zašto je razriješen i da to svakako nisu razlozi koje je on neistinito naveo u pomenutom članku, zaključio je Ivanković.

1 Comment
  1. miloš komentariše

    Ivankoviću ne nasjedaj na Lakušićeve priče i ne prsi se da napadaš Đuraškovića, tebe on ni ne spominje. Nego pamet u glavu jer ti stari lisac smiješta samo tako….

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.