Ivan Vuković nastavlja da bruka Podgoricu: Zabranio doček pravoslavne Nove godine!

Ivan Vuković nastavlja da bruka Podgoricu: Zabranio doček pravoslavne Nove godine!

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici nećemo dozvoliti organizovan doček pravoslavne Nove godine 13.januara u organizaciji Demokratskog fronta, saopštili su iz Glavnog grada. Tvrde da to nije moguće jer se na gradskom trgu nalaze privremeni objekti koji će biti uklonjeni do 15. januara. Podsjetimo, to im nije smetalo da organizuju doček 31. decembra.

“Naime, ukupnoj javnosti, a na zadovoljstvo velikog broja građana i posjetilaca Podgorice i Crne Gore, poznato je da je na glavnom gradskom trgu ove godine organizovan Prvi podgorički pazar u okviru kojeg je priređen bogat tronedjeljni kulturno-zabavni program. U tu svhru je na Trgu nezavisnosti postavljen veliki broj objekata privremenog karaktera koji će u skladu sa rješenjima nadležnog organa Glavnog grada biti uklonjeni do 15. januara. S tim u vezi, na zahtjev Demokratskog fronta za postavljanje privremenih objekata na istoj lokaciji nije moguće pozitivno odgovoriti”, kazali su u Glavnom gradu za CdM.

Foto: Podgorički praznični Pazar
Da podsjetimo, Demokratski front je najavio da će 13. januara organizovati doček pravolsavne Nove godine na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Iz DF-a je najavljeno da će 13. januara nastupiti folk pjevači i trubači iz Srbije i Crne Gore, te da će se vatrometom završiti koncert. Nakon koncerta, lideri DF-a i građani će otići do hrama Hristovog vaskrsenja, gdje će mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije služiti moleban.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *