Ivan Đurović uhapšen zbog ubistva, a tereti se za kršenje mjera

0

Danilovgrađanin Ivan Đurović (29) nije osumnjičen za ubistvo sugrađanin Zorana Pavićevića (56), potvrđeno je Danu iz tužilaštva.

On se tereti samo za krivično djelo nepostupanje po mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za sprečavanje širenja virusa korona.

U krivičnoj prijavi se navodi samo to djelo.

Advokat Darko Dragović kazao je u izjavi za Dan da je Đuroviću nakon saslušanja kod tužioca određeno zadržavanje jer je prekršio mjere NKT-a i da je tužilac kao osnov za određivanje zadržavanja naveo opasnost od ponavljanja krivičnog djela. On je rekao i da je njegovog branjenika pregledao vještak medicinske struke Nemanja Radojević.

Pošto je osumnjičeni imao povrede, koje, kako je Dan saznao od njegove odbrane, nije imao kada se predao policiji, tužilac je pozvao vještaka da izvrši pregled. Vještak dr Nemanja Radojević je kazao da Đurović ima određene povrede, ali nije mogao da saopšti da li su one nastale u poslednja 24 sata.

Prema saznanjima Dana, Đurović se tereti za kršenje mjera NKT-a pošto je policija uvidom u kamere utvrdila da je bio napolju oko tri sata iza ponoći. Upravo zbog tog snimka, policija je sumnjala da je on izvršio i ubistvo.

Iz policije je ranije nezvanično saopšteno crnogorskim medijima da je Đurović osumnjičen da je iz koristoljublja ubio sugrađanina Zorana Pavićevića. Međutim, Uprava policije se još uvijek nije javno oglasila tim povodom, a Đurović zasad zvanično nije osumnjičen za to ubistvo.

U ugostiteljskom objektu „Obala” u Danilovgradu 24. novembra, u ranim jutarnjim časovima, pronađeno je tijelo Zorana Pavćevića. Prema nezvaničnim informacijama, na njegovom tijelu su bile vidljive rane koje su ukazivale na ubistvo.

Prvi rezultati istrage ukazuju na sumnju da se radi o ubistvu iz koristoljublja i da je ubica najvjerovatnije ukrao pazar, koji je bio manji od 100 eura.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je posumnjala da je ubica jedan mladić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.