Italijani za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova!

0

Italijani prikupljaju potpise i zahtijevaju od svog parlamenta da poništi priznanje nezavisnosti Kosova, a peticiju je pokrenuo u Bolonji italijanski komitet za očuvanje kulturne baštine.

Komitet čiji su osnivači konzuli, profesori i novinari iz Italije pokrenuo je peticiju za preispitivanje nezavisnosti Kosova, što je ova država priznala 20. februara 2008. godine.

Kako je prenijela televizija Pink, članovi komiteta su: Loreta Bado (počasni konzul Srbije, regija Veneto), Leandro Kjareli (počasni konzul Srbije, regija Toskana), profesor Stefano Piloto (Univerzitet u Trstu), Stefano Vernole (novinar iz Modene), Marilina Veka (pisac i novinar iz Rima), Federiko Roberti (bloger, Byebyeunclesam), Andrea Turi (esejista), profesor Alesandro di Meo (Univerzitet u Rimu).

Ovo je druga peticija koja je pokrenuta s obzirom na to da je peticija grupe koju čine Srbi iz Italije i italijanski intelektualci već stigla u Donji dom italijanskog parlamenta, u kojem je 630 poslanika.

Peticiju komiteta je dosad potpisalo blizu 9.000 ljudi, broj potpisnika raste iz minuta u minut, a potpisi se prikupljaju i u više gradova širom Italije.

Italijani u obrazloženju ove peticije navode da je ta zemlja odluku o nezavisnosti Kosova donela bez prethodne parlamentarne rasprave i bez ikakvog učešća većine i opozicije.

Italijanski parlament sastoji se iz dva doma: Donjeg, na čijem je čelu Laura Boldrini, i Senata republike, koji broji 315 članova, a čiji je predsjednik Pjetro Graso.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.