Istražuju Veljinog “učitelja”: Snajperista Janković boravio u Crnoj Gori kada je ubijen “škaljarac” Dalibor Đurić?

0

Profesionalni snajperista Nebojša Janković, koji je obučavao Velju Nevolju da puca iz snajpera, navodno je boravio u Crnoj Gori, kada je prije pet godina u spuškom zatvoru ubijen „škaljarac“ Dalibor Đurić (34)! Sada se ispituje da li postoji njegova veza sa tom likvidacijom, navodi izvor 24sedam.rs

Kako je ovaj portal ranije saznao, Janković je bio pripadnik policije i 63. padobranske jedinice Vojske Srbije i vrhunski je snajperista. Takmičio se u brzom potezanju i pucanju i važio je za jednog od najboljih u državi.

Nedavno je objelodanjen snimak iz šume na kom se vidi kako Janković obučava Velju Nevolju da puca, a takođe je objavljena i njegova fotografija na kojoj “opušteno” hoda po Beogradu sa koferom u kojem je snajper.

Prema novim operativnim saznanjima, sumnja se da je indirektno učestvovao u ubistvima snajperom na groblju u Sopotu, kao i u zatvoru u Spužu, ali i u pucnjavi na vladiku Joanikija i kontroverznog biznismena Miodraga Daku Davidovića u beogradskom hotelu „Kraun plaza“.

Prema riječima izvora, riječ je o čovjeku koji ima „oko sokolovo i izuzetno mirnu ruku“, a ispituje se da li je povezan s ubistvom “škaljarca” 2016. godine.

– Đurić je ubijen nasred zatvora hicima iz snajpera. Janković je tada boravio u Crnoj Gori, o čemu postoje dokazi, ali ne i da li je učestvovao u toj likvidaciji. Da li se slučajno tada zatekao u toj državi ili s namjerom, sada ispituju službe. Riječ je o čovjeku koji ima oko sokolovo i izuzetno mirnu ruku. Svoj zanat koji je izučio kroz rad u policiji i padobranskoj jedinici odlučio je da „unovči“ radeći za mnoge – navodi izvor blizak istrazi i dodaje:

– Kada je u pitanju pucnjava na groblju u Sopotu, kada je ubijen Milomir Jovanović, navodno kum Dejana Stojanovića Keke, postojale su informacije da je bio u blizini, ali ne i materijalni dokazi. Nikada za njega nije prikupljeno dovoljno dokaza, pa se nikakva istraga nije ni sprovodila – tvrdi sagovornik.

Podsjetimo, pravi skandal dogodio se 22. septembra 2016. kada je ubijen zatvorenik nasred dvorišta zavoda u Spužu. Riječ je o Daliboru Đuriću, navodnom članu „škaljarskog klana“, koji je bio na izdržavanju kazne od dvije godine zbog iznude. Upucan je snajperom direktno u srce dok se kretao ka zatvorskoj teretani poluotvorenog odjeljenja. Đurić je bio sakriven samo žičanom ogradom.

– Neko je šetao, neko vježbao… Odjednom se samo čuo pucanj i Đurić je pao. Pogođen je u grudi. Metak je izašao na leđa i napravio veliku izlaznu ranu. Svi su pritrčali, a njemu je na usta počela da izlazi krv. Došli su službenici, ubačen je u njihov auto i odvezen je u bolnicu – rekli su tada u spuškom zatvoru.

Sumnja se da je na njega pucano sa livade udaljene oko 300 metara od dvorišta zatvora. Ubica je ostavio pušku sa snajperom na zadnjem sjedištu automobila, a zatim je vozilo zapalio. U šiblju je pronađen i tronožac za snajper.

Kako se ranije pisalo, Crna Gora je isplatila je 65.000 evra na ime odštete porodici Kotoranina Dalibora Đurića.

Inače, Dejan Pavićević je osuđen na kaznu zatvora od 18 godina zbog krivičnog djela stvaranja kriminalne organizacije i pomaganja u teškom ubistvu Đurića, a za isto krivično djelo Miloš Trb je osuđen na 16 godina. Njihova uloga je bila da unište dokaze. Ko je pucao na Đurića, još nije poznato.

Ko je Dalibor Đurić?

Dalibor Đurić je služio kaznu u spuškom zatvoru zbog krivičnog djela iznude na štetu Marjana Netzmeskale, kojem su on i njegov drug uz upotrebu sile i prijetnje u naselju Škaljari u tamošnjem auto-servisu oduzeli vozilo marke “mercedes A160” i čamac marke “faeton”, vrijednosti od preko 20.000 evra. Našao se i na optuženičkoj klupi zbog nasilničkog ponašanja. Dva puta je bio na meti napadača. Ranjen je u Kotoru 2006, a pet godina kasnije povrijeđen je u eksploziji bombe koja je bila postavljena na ulazu zgrade na Novom Beogradu.

(24 sedam)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.