Istraživanje pClouda: Ove aplikacije dijele najviše vaših podataka

0

U istraživanju kompanije pCloud, koja se bavi skladištenjem podataka „u oblaku“, Instagram je najinvazivnija aplikacija koju korisnici svakodnevno koriste.

Ta Facebookova aplikacija, prema istraživanju, dijeli zapanjujućih 79% ličnih podataka korisnika sa drugim kompanijama, uključujući informacije o kupovinama, lične podatake i istoriju pregledanja.

Takođe koristi 86% podataka kako bi korisnicima prikazivao relevantne oglase u ime drugih i prodao više proizvoda sa Instagrama ili iz Facebook grupa.

Po invazivnosti, prema tom izvještaju, Facebook je na drugom mjestu, dok aplikacije Signal, Clubhouse i Netflix ne dijele te podatke sa trećim licima ili ih uopšte ne koriste za marketing.

Kompanija pCloud je objedinila podatke na osnovu nove politike privatnosti u Apple App Store-u, a njihova najnovija istraživanja sugerišu da Instagram i Facebook najveći dio korisničkih podataka dijele sa nezavisnim kompanijama i masovno ih koriste za svoje marketinške aktivnosti.

„Nije ni čudo što na vašem fidu ima toliko promovisanog sadržaja. Sa više od milijardu aktivnih korisnika mjesečno, zabrinjavajuće je da je Instagram središte za dijeljenje tako velike količine podataka korisnika koji sa tim nisu upoznati“, piše u objavi na blogu kompanije, prenosi „B92“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.