Istražitelji ušli u trag kriminalcima: Mafija iz Crne Gore oprala milione evra kroz nekretnine!

2

Više stotina miliona evra, koje su pojedinci sa debelim dosijeima iz Crne Gore stekli kriminalnim radnjama, oprano je kroz tržište nekretnina u Srbiji. Najviše novca je na taj način oprano u Beogradu, Novom Sadu, Zlatiboru i Kopaoniku.

Istražitelji MUP-a Srbije su ušli u trag prljavom novcu mafije iz Crne Gore kojim je kupovano zemljište i građeni poslovno-stambeni kompleksi.

“Nekoliko crnogorskih kriminalaca iz Podgorice, Kotora Bara i Budve su podvrgnuti policijskoj istrazi zbog sumnje da kupovinom nekretnina i otvaranjem hotela i drugih ugostiteljskih objekata “peru“ sumnjivo stečen novac.

Policija sumnja da je novac koji su oni ulagali u nekretnine stečen prodajom droge.

Riječ je o osobama koje su i u evidencijama crnogorske policije označene kao pripadnici kriminalnih grupa.

Novac koji se okreće u ovom poslu mahom je zarađen trgovinom narkotika, ali i oružjem. Najprije se kupuje zemljište na atraktivnim lokacijama, osnivaju se građevinske firme, nakon čega se ulazi u posao gradnje stanova, kuća, poslovnog prostora, ali i elitnih stambenih naselja.

Osim firmi koje osnivaju, kriminalci određene poslove završavaju i iz ofšor zona. Takođe, nerijetko za poslove koriste i lica koja nemaju kriminalnu prošlost, koja im služe kao paravan i da zametnu trag.

2 Comments
  1. […] Istražitelji ušli u trag kriminalcima: Mafija iz Crne Gore oprala milione evra kroz nekretnine! […]

  2. […] Istražitelji ušli u trag kriminalcima: Mafija iz Crne Gore oprala milione evra kroz nekretnine! […]

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.