Istraga o pucnjavi u Budvi: Maskirani napadač stigao sa Kosova, odale ga kamere!

Istraga o pucnjavi u Budvi: Maskirani napadač stigao sa Kosova, odale ga kamere!

Napadač koji je krajem avgusta u Budvi pucao na Dragana Markovića, Gorana Slovinića i Marka Ljubišu, prrma operativnim podacima policije, stigao je sa Kosova i Metohije i istražitelji su mu na tragu, saznaje Borba u vrhu policije.

Marković i Slovinić su u pucnjavi koja se desila na terasi lokala Korkovada, ispod starogradskih bedema u Budvi, povrijeđeni, a Ljubiša je prošao bez povreda.

Prema našim saznanjima, policija je na tragu napadaču zahvaljujući snimcima sa kamera koje se nalaze u blizini lokala. Naime, provjerom nadzora primijećena je sumnjiva osoba koja je danima prije napada obilazila lokaciju oko pomenutog lokala. Riječ je o državljaninu Kosova i u toku su određene provjere.

Napadač je kritične noći nosio silikonsku masku, prišao je stolu za kojim su sjedjeli Marković i Slovinić, sa Markom Ljubišom zvanim Kan i na njih zapucao iz “škorpiona”.

Očevici su maskiranog muškarca opisali kao osobu visoku između 185 i 190 cm. Rekli su da ima crnu kosu i da je star između 30 i 40 godina.

Slovinić optužio policijski tim

Budvanin Goran Slovinić sumnja da je motiv napada da se on i ljudi koji su njemu bliski, a koji su poznati kao opozicionari, kako se bliže izbori uklone, a vjerovatno i likvidiraju. On je optužio šefove specijalnih policijskih timova da kriminalce koji su optuživani za ubistvo novinara i ministra vojnog ne smiju da pretresaju, a da njega i desetak staromještana, svakodnevno maltretiraju i pretresaju.

“Ne znam ko želi da me ubije. Smatram, ne mogu da tvrdim, da je ovo državni projekat, da se nas nekoliko staromještana uklonimo pred izbore, a neki od nas da se likvidiraju. Ne sumnjam na cijelu policiju, ali sumnjam da su neke vođe policijskih timova korumpirane i da sarađuju sa nekim kriminalcima”, otkriva Slovinić u ekskluzivnoj ispovijesti za Borbu.

Related posts

1 Comment

  1. milica1

    Turizam na nivou. Ima da se razbjeze turisti iz Montenegra, ako im je zivot mio! Jos kad se fekalije u sred sezone izliju po Budvanskim plazama, ima da turizam procvjeta!

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *