Istraga o pokušaju ubistva Radulovića: Saslušani Drecun, Paović, Avdić i Zurovac

0

Pritvorenici Davor Avdić, Nemanja Zurovac iz Herceg Novog, Nikola Drecun i Mošo Paović sa Cetinja saslušani su juče u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog sumnje da su 3. juna u dijelu za rekreaciju Istražnog zatvora improvizovanim nožem ranili Nikšićanina Ranka Radulovića. Njima se na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne grupe i pokušaj ubistva, piše Pobjeda.

Policajac koji je bio zadužen za nadgledanje pritvorenika onesposobljen je, a za to vrijeme Drecun je „uletio” u prostor za rekreaciju gdje je bio Radulović i ubo ga improvizovanim nožem.

Zatvorskog policajca Zurovac je držao otpozadi, a Paović je stao ispred njega kako ne bi mogao da reaguje. Zatvorski policajac nije reagovao, zbog čega je i pokrenut dicciplinski postupak.

Istražitelji ispituju da li je neko dao nalog za ranjavanje Radulovića ili iza ovog incidenta stoje trojica pritvorenika, koji su evudentirani kao članovi kriminalne grupe označene kao kavački klan. Paović je stao ispred Radulovića, a Zurovac je stajao iza njega.

Raduloviću je ukazana pomoć u Urgentnom centru, nakon čega je vraćen u Istražni zatvor.

Istražitelji provjeravaju kako je došlo do kontakta između Radulovića i Drecuna, s obzirom na to da se radi o članovima suprotstavljenih kriminalnih grupa.

Radulović je blizak škaljarskom klanu, dok su Drecun, Paović i Zurovac, prema evidencijama bezbjednosnih službi, članovi kavačke grupe.

Radulović se od 18. juna 2018. godine nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija zbog osnovane sumnje da je bio vođa jedne od tri kriminalne grupe koje su planirale teška krivična djela.

Tereti se da je bio načelu jedne od tri kriminalne grupe koja je planirala likvidacije više osoba. Na toj optužnici, osim Radulovića, kao organizatori su označeni i Kotoranin Igor Vukotić, kojeg policija označava kao člana škaljarskog klana i albanski državljanin Erogen Brajović.

Protiv Radulovićase vodi i postupak pred danilovgradskim sudom jer je u martu 2019. prijetio službeniku ZIKS -a Milanu Pavloviću. Tereti se da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Imovina Ranka Radulovića bila je na meti napada dva puta. Prvi put bomba je bačena ispred lokala ,,Tani“ u oktobru 2019, a potom u martu ove godine u dvorište njegove kuće u Nikšiću.

I ime Nikole Drecuna poznato je bezbjednosnim službama. On je evidentiran kao član kavačke kriminalne grupe. Drecun je prošle godine uhapšen zbog sumnje da je sakrio eksplozivnu napravu koja je pronađena u suterenu zgrade u Ulici IV proleterske na Cetinju. On je prebijen u septembru 2018. godine, a za to djelo uhapšene su dvije osobe koje se povezuju sa škaljarskim klanom. Samo mjesec ranije, Drecun je prijavio policiji daje nepoznata osoba pucala na njega u Bajovoj ulici na Cetinju.

Paović je uhapšen krajem juna zbog učešća u ubistvu Bogdana Milića na Cetinju, a Zurovac je uhapšen zbogkršenja mjera NKT.

Avdić je uhapšen u akciji ,,Kargo“ zbog šverca droge.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.