Istekao ugovor Kseniji Popović – Ivanišević: “Barski ljetopis” ostaje bez direktora

0

Ksenija Popović – Ivanišević, kojoj je danas istekao ugovor sa Kulturnim centrom Bar po osnovu koga obavlja posao direktora festivala „Barski ljetopis“ za 12.000 evra godišnje, gotovo izvjesno neće više obavljati tu dužnost, nezvanično saznaje „Barski portal“.

Iako se očekuje da će ona dati ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora JP Kulturni centar Bar kako bi formalno mogla ponovo da eventualno vodi festival, to se neće dogoditi zbog niza drugih preduslova koji neće biti ispunjeni.

Protiv produženja ugovora sa Popović – Ivanišević su, prema našim saznanjima, i u Kulturnom centru. U partiji Biram Crnu Goru, opet prema nezvaničnim informacijama „Barskog portala“, takođe nisu saglasni da na čelu popularnog festivala ostane ova Danilovgrađanka, koja je inače stalno zaposlena u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija na mjestu Prvog sekretara u sektoru bilaterale. Biram Crnu Goru (Biram Bar), podsjetimo, vrši lokalnu vlast u koaliciji sa DPS-om i SD-om.

Uz protivljenje te partije zbog ambicije za ponovnim angažmanom Popović – Ivanišević na mjestu direktora festivala, u isto vrijeme i brojni kulturni i književni stvaraoci iz grada pod Rumijom u kontinuitetu iznose primjedbe na način na koji se poslednjih godina vodi i organizuje „Barski ljetopis“, pri čemu se velika većina Barana iza kojih su priznata književna, kulturna i naučna djela, kako se vjeruje, ciljano bojkotuje, odnosno za njih nema mjesta na ovoj tradicionalnoj smotri, uprkos tome što se organizuje u njihovom gradu.

Iako je prema sudu javnosti i do sada bila u konfliktu interesa obavljajući dužnost direktora „Barskog ljetopisa“ i predsjednice UO Kulturnog centra, pri čemu joj je radno mjesto u MVP-u „zamrznuto“, Popović – Ivanišević, saznajemo, ima ambiciju da ostane na čelu festivala, odnosno da produži ugovor na osnovu koga bi nastavila da kreira koncept uređivačke politike istog, ugovara angažmane vezane za festival, odobrava programe pojedinačnih festivalskih selekcija, te dasamostalno raspolaže finansijskim sredstvima koja su obezbijeđena za program festivala, kako je to do sada bilo definisano ugovorom potpisanim između nje i bivšeg direktora Kulturnog centra Ćazima Nikezića, a koji danas ističe.

(Barski portal)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.