Ispovijest Isaila Šljivančanina, funkcionera DPS-a: Ne vjerujem sudu, ubijena je moja kćerka, a ne kokoška, ubice parama kupuju slobodu!

Ispovijest Isaila Šljivančanina, funkcionera DPS-a: Ne vjerujem sudu, ubijena je moja kćerka, a ne kokoška, ubice parama kupuju slobodu!

Otac stradale Maje Šljivančanin, dugogodišnji gradonačelnik opštine Žabljak i funkcioner DPS-a, Isailo Šljivančanin kazao je da ne vjeruje da će sud koji je jednom donio sramnu presudu za ubistvo njegove kćerke u ponovljenom postupku biti stroži i pravedniji.

Sedamnaestogodišnji M.S. optužen za pomorsku nesreću u kojoj je stradala Maja Šljivančanin (31), a teško povrijeđen Vladan Stanišić, osuđen je na 120 sati društveno-korisnog ili humanitarnog rada i pojačan nadzor organa starateljstva, ali je ta presuda ukinuta.

“Drago mi je što je oborena presuda, to svakako, ali ne vjerujem u kotorski sud. Strašno je da oni opet sude i presuđuju kad su već jednom doneli presudu kao da nije stradala devojka, nego neka životinja. Bilo bi ispravnije da je je drugostepeni sud preinačio presudu. Time bi nam bile skraćene muke da prolazimo istim putem i da gledamo ista lica. Mučno je za mene i za moju porodicu da ponovo prisustvujemo suđenjima na kojima se manipuliše i barata netačnim činjenicama, a u vještačenjima moramo da slušamo i gledamo kako mi je dinete poginulo – rekao je Šljivančanin za Srpski telegraf.

Iako ističe da njegov bol za izgubljenom ćerkom ništa ne može da vrati, Isailo kaže da bi izricanjem adekvatne kazne bahatom maloljetniku bila ne samo zadovoljena pravda nego i javnosti poslata poruka da i za bogate važe ista pravila.

Majin otac je teško podnio i kada je otac maloletnika, inače vlasnik kladionica i trgovac investicionim zlatom, dao nekretnine u Budvi vredne 334.000 evra kao jemstvo za sinovu slobodu.

“Nije novina da se novcem kupuje sloboda, ali kada strada vama neko blizak, to teže prihvatate. Ja to ne mogu i neću da prihvatim jer sam izgubio dijete, moju jedinu ćerku, a ne kokošku. Kakva je to kazna za smrt čovjeka da čistiš park 120 časova u šest mjeseci i usput da se školuješ kao da ništa nisu uradio. Zlo je bilo kad je presuda donijeta, a veće zlo bi bilo da je opstala – srdito kaže otac stradale policajke.

Related posts

3 Comments

 1. zecija_sapica

  zao mi je i nikako se ne slazem sa presudom suda, vise je nego sramna. Ali ko je doveo sudstvo tu gdje jeste? Minimum što bi trebalo da uradite je da istupite iz DPS-a. Kad puca po slobodnom narodu, vec 31 god,, nije strasno. Kad se desi svom djetetu, boli.. dajte da gradimo sudove od povjerenja, jednake za sve. DPS članovi, ako išta ljudskog imate, pokajte se i metlu u šake

  53
  Reply
 2. Raulio

  Sve dps drži, ćerka dpsovca radila u mup. Sad treba to dijete osudit jer ima para pa da narod bude zadovoljan. Krivi su oni u čamac isto ka i ovaj u jahtu.

  14
  19
  Reply
 3. Bokelj

  Kada se prisilno ugasi mladi ljudski život to je tragedija i užas samo po sebi i da nas je mnogo više nego nas je. Ne daj Bože nikome. Dakle, najdublje saučešće porodici Šljivančanin. Međuti, ono što slijedi nakon toga,suđenje i presuda, je isto tako velika tragedija i sramota i potpuno razumijem gospodina Isaila. Međutim, ne mogu da razumijem g. Isaila kada su u pitanju mnogi drugi slučajevi u Crnoj Gori gdje sude i presuđuju političke partije tj visoki funcioneri DPS-a. Da li je g. Šljivančanin čuo za smrti i ubistva mnogih u CG koji se nijesu morali dogoditi kao što se nije morao dogoditi ni slučaj u Budvi. Kriv je sistem koji je podržavao i, nažalost, još podržava g. Šljivančanin. Da ga je zaboljela rana porodice pok. Duška Jovanovića možda bi njegova ćerka danas bila živa. Ovako svi mi obični smrtnici čekamo da budemo ranjeni, a neki su već ranjavani više puta. Dakle nije ovo komentar likovanja nad tuđom nesrećom nego iskrenog žaljenja i apela da se nešto promjeni da ne bi ponovo neki maloljetnik, bez obzira ko su mu roditelji, upravljao jahtom ili automobilom.

  29
  1
  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *