Iskušenja za crnogorske klubove u Beogradu

0

Beograd i Zagreb biće domaćini drugih turnira Regionalne lige od danas do nedjelje. Domaćini su Partizan na bazenu Banjica i Mladost na bazenu na Savi.

Osim za Mladost, Jadran HN, Mornar i Solaris, susreti ovog vikenda će za ostale klubove biti provjera forme za utakmice koje ih očekuju sredinom nedjelje u međunarodnim takmičenjima. Četiri učesnika regiona će igrati u Ligi šampiona, Novi Beograd, Radnički, Jug i Jadran Split. U drugom kolu 29. i 30. novembra Radnički je domaćin Hanoveru, Jadran Split dočekuje Pro Reko, Novi Beograd igra kod kuće sa OSC-om, dok je Jug u Gružu rival Marseja.

Još četiri tima će 30. novembra igrati u osmini finala Evro kupa. Crvena zvezda je gost Vašaša, Partizan dočekuje Panionios, Šabac Barselonu, a Primorac na svom bazenu igra protiv Turkoana.

Što se tiče Regionalne lige u Beogradu će snage odmjeriti Jug, Partizan, Jadran Herceg Novi, Crvena zvezda, Primorac i Radnički. Poslije debakla protiv Breše u Ligi šampiona, Jug je osvojio prvi Superkup Hrvatske i raseterećen dolazi na Banjicu. Njegov duel sa Radničkim će biti u derbi grupe. Kragujevčani traže formu i ovo je idealna prilika da se Radnički pripremi za nastavak evropske sezone na pravi način.

Partizan ima odličnu sezonu, bez kiksa, prijatno je iznenađenje. Veliki ispit će biti duel sa Dubrovčanima u kojem nemaju šta da izgube. Korolija ima kompletan tim. Crvnoj zvezdi je u glavi duel sa Vašašom u osimini finala Evrokupa. Savić može da računa na sve igrače.

Crnogorski timovi dolaze sa različitim polazištem. Sve bolji Kotorani takođe igraju u Evro kupu, rival je Turkoan i postoje šanse za prolaz. Trener Perović će sigurno protiv srpskih timova juriti formu za prvi susret sa Francuzima u srijedu 30. novembra.

Novaljanima je ostala Regionalna liga i takmičenje u Kupu i šampionatu Crne Gore pa sigurno bez kalkulisanja dolaze na Banjicu.

U Zagrebu bi Novi Beograd i Jadran Split trebalo da imaju dvije lake utakmice. Njihov susret je šlager turnira, Splićani sigurno ne misle da se predaju pred srpskim šampionom koji je na papiru favorit.

Šabac će imati dobre provjere protiv Mladosti i Mornara i pred evropski ispit sa Barselonom će trener Ličanin imati jasnu sliku. Mladost nema sastav kao ranijih godina i pitanje je koliko može. Mornar i Solaris su u tom rangu pa može da se zaključi da će svi mečevi u kojima učesnici nisu Jadran i Novi Beograd biti neizvjesni.

Plasman poslije dva kola: Novi Beograd, Jug, Radnički, Jadran Split  po šest, Crvena zvezda, Mladost, Jadran HN, Mornar po 3, Partizan, Primorac, Šabac i Solaris bez bodova.

BEOGRAD: Petak: Jug – Partizan (18), Jadran Herceg Novi – Crvena zvezda (19.30), Primorac – Radnički (21); Subota: Crvena zvezda – Primorac (18), Jadran Herceg Novi – Partizan (19.30), Jug AO – Radnički (21); Nedelja: Primorac – Partizan (10), Radnički – Jadran Herceg Novi (11.30), Crvena zvezda – Jug (13)

ZAGREB: Petak: Jadran Split – Šabac (17), Mornar – Mladost (18.30), Solaris – Novi Beograd (20); Subota: Mornar – Šabac (17), Mladost -Solaris (18.30), Jadran Split – Novi Beograd (20); Nedelja: Novi Beograd – Mornar (10), Mladost – Jadran Split (11.30), Solaris – Šabac (13).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.