“Isključujem saradnju sa svima koji žele narod Crne Gore vraćati u prošlost”

2

Neupitnost nezavisne, građanske, multietničke, evropske i evroatlantske Crne Gore preduslov je političkog partnerstva SDP-a sa bilo kim. Nama nijesu potrebni frontovi protiv bilo koga ili čega, već sloga i to da se okupimo oko razvoja po mjeri čovjeka, istakla je u intervjuu Pobjedi, Draginja Vuksanović Stanković, nova predsjednica Socijaldemokratske partije.

Ona je poručila da “vlast mora shvatiti da je nakon afere “koverta” i niza drugih, gotovo nemoguće bez tehničke vlade koja bi pripremila izbore doći do bar minimuma međusobnog povjerenja”. Vuksanović Stanković naglasila je daje vrijeme za novu generaciju političara koja će drugačije rješavati probleme, kao i da nije isključiva u politici, već uvijek spremna da prizna i svoju i greške partije.

“Sa partijama se sarađuje na programskim načelima koja su vam zajednička. Mi smatramo da je pohara državne imovine, neprimjereno bogaćenje pojedinih visokih funkcionera DPS duboko štetno za građane Crne Gore i zato smo 2016. godine raskinuli saradnju. Ali, ne smije opoziciji jedina politika biti da smo protiv DPS. Jer među članovima te partije ima mnogo poštenih i sposobnih ljudi. Mnogo je funkcionera DPS koji očigledno politiku doživljava kao šansu za bogaćenje, na uštrb nas građana. Isključujem saradnju sa svima koji žele narod Crne Gore vraćati u prošlost, svađati, i koji misle da su Crna Gora i njeni građani bogomdani kao poligon za političko bogaćenje.

Ponavljam, mislimo da je sramota postati bogat od politike. Ne treba ljude dijeliti kojoj partiji pripadaju nego koliko vole svoje državu, kakvi su ljudi i koliko su sposobni da joj pomognu. Vjerujem da su građani umorni od stalne proizvodnje političkih “neprijatelja”, sa jedne strane, providnog “patriotskog” busanja i, s druge, ekskluzivnih i jedinih ispravnih “opozicionara”. I jednima i drugima su oni koji drugačije misle neprijatelji. Ovi prvi govore o neprijateljima države, a ovi drugi o neprijateljima ili izdajnicima opozicije. O građanima tu očigledno ne misli niko, i to je ono što je ključni problem ovoga društva. Ja želim da doprinosim da se takvo stanje mijenja. Nama ne trebaju frontovi protiv bilo koga ili čega, nama treba sloga, da se okupimo oko razvoja po mjeri čovjeka. Crna Gora jeste mala, ali zato mora biti složna politička zajednica, jer je to jedini način da obezbijedimo bolju budućnost generacijama koje dolaze”.

2 Comments
  1. mina komentariše

    Draginja je ozbiljna profesorica,ozbiljna politicarka,i ja joj vjerujem.Jasno je rekla da se problemi u Crnoj Gori ,ne mogu resavati iskljucivoscu,kao i da se bez demokratskog nacina njihovog resavanja,nece nista postici.Trideset posto srba u Crnoj Gori,ne moze nista da uradi,ukoliko ne pruzi ruku svima onima koji imaju demokratsku svijest,i licno postenje,a jedna od takvih je sigurno Draginja Vuksanovic.

  2. Ljuta komentariše

    Prvo neka riješi problem brune ..u Kotor SDP je mrtav za sva vremena.
    .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.