Ipak nije zbog Jasenovca: Mišel otkazao posjetu Crnoj Gori kako bi osigurao uspješne razgovore sa ključnim sagovornicima koji ne bi bili zasijenjeni novim dešavanjima!

0

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel odložio je svoju zakazanu posjetu Crnoj Gori 2. i 3. jula za kasniji datum kako bi osigurao uspješne razgovore sa ključnim sagovornicima u zemlji, koji ne bi trebali biti zasjenjeni najnovijim dešavanjima, odgovoreno je CdM-u iz Evropskog savjeta odnosno Kabineta Mišela na pitanje zbog čega je otkazana posjeta. Naglašeno je da je Mišel u kontaktu sa crnorskim predsjednikom i premijerom Jakovom Milatovićem i Milojkom Spajićem.

Podsjetili su da je Mišel juče pozvao predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića u Brisel, i poručili da je stav EU da dobrosusjedski odnosi takođe ostaju suštinski element procesa pridruživanja.

“Crna Gora je predvodnik u procesu pridruživanja EU i važan partner u regionu. Nakon značajne Međuvladine konferencije Crne Gore i Evropske unije EU i pozitivnog IBAR za poglavlja 23 i 24, važno je ostati na putu EU u svim aspektima”, jasni su iz Kabineta Mišela.

Oni navode da EU želi da vidi kako zemlja napreduje, te da je važno fokusiranje na reforme vezane za EU.

Umjesto da predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel dođe u utorak u Podgoricu kako je najavljeno, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović će otići sjutra u Brisel gdje će se njih dvojica sastati.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.