Intenzivne kontrole terena daju pozitivne rezultate u borbi protiv bespravnih sječa

0

Službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u kontinuitetu sprovode intenzivne kontrole terena u cilju sprječavanja bespravnih sječa, a u saradnji sa službenicima Uprave za inspekcijske poslove i Uprave policije i aktivne iznenadne kontrole privrednih društava, koja se bave sječom šume, preradom i prometom drvnih sortimenata.

“Zajedničkom akcijom službenika Područne jedinice Bijelo Polje i Uprave za inspekcijske poslove i Uprave policije, otkrivena je bespravna sječa od strane lica M.P., od kojeg su privremeno oduzeti bespravno posječeni drvni sortimenti, za koje pomenuto lice nije posjedovalo potrebnu i valjanu dokumentaciju. Naknadnim provjerama utvrđeno je da je bespravna sječa izvršena u privatnoj šumi, a šumarski inspektor je protiv ovog lica podnio prekršajnu prijavu”, navodi Uprava.

Uprava apeluje na građane da se pridržavaju zakonskih propisa i da se prema našem najvrijednijem resursu odnose sa dužnim poštovanjem, koristeći ga na zakonom propisan način, jer u suprotnom svi koji ne budu posjedovali potrebnu dokumentaciju biće sankcionisani u skladu sa zakonom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.