Instagram širi „bliske prijatelje“ na sve objave: Evo šta se mijenja

0

Uvođenjem ograničenja vidljivosti na „bliske prijatelje“ za klasične i Reels objave, Instagram nudi korisnicima dodatnu kontrolu nad svojim sadržajem. Ova opcija, koja je prethodno bila dostupna samo za Stories i Notes, sada se proširuje, omogućavajući korisnicima da budu selektivniji u deljenju svojih objava.

Tim Instagrama kaže da ljudi koriste funkciju „bliski prijatelji“ kao mogućnost za povezivanje bez pritiska sa drugim osobama koju su im najvažnije.

Aktivacija ove funkcije je jednostavna: pri kreiranju nove objave, korisnici treba da izaberu opciju „Audience“ (Publika), zatim „Close Friends“ (Bliski prijatelji) i potom „Share“ (Deli). Ovime će objava biti dostupna samo osobama sa liste „bliskih prijatelja“.

Ovaj update može biti prepoznatljiv po novoj ikoni sa zelenom zvezdicom koja označava opciju „Close Friends“ na Instagramu.

Adam Moseri, šef Instagrama, takođe je otkrio da se u kompaniji razmatra opcija koja bi omogućila deljenje sadržaja sa različitim podskupovima pratilaca, što bi korisnicima pružilo još veću fleksibilnost.

Ova promena na Instagramu reflektuje rastuću potrebu za privatnošću i selektivnim deljenjem u digitalnom prostoru, gde korisnici sve više teže ka autentičnom i kontrolisanom izražavanju na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.