Injac: Podgorica će biti uzor i pokretačka snaga ekonomskog razvoja naše države

0

,,Pristupili smo izradi Strateškog plana razvoja Glavnog grada, kao najvažnijeg dokumenta za naredni period, posebno vodeći računa o povoljnom trenutku u kojem se Crna Gora nalazi na putu EU integracija. Vjerujem da smo u prilici da sa Vladom Crne Gore pokrenemo novi ciklus razvoja grada i to kroz adekvatan odgovor na potrebe poslovne zajednice, privlačenje investicija i efikasniju upotrebu EU sredstava. Kao što sam već naglasila, Podgorica će biti uzor, kao sigurno i prosperitetno okruženje i pokretačka snaga ekonomskog razvoja naše države”, kazala je prof. dr Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice na II sjednici Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta.

Sjednici je prisustvovalo preko 50 predstavnika lokalne i državne uprave, poslovne, naučne i biznis zajednice i predstavnika međunarodnih partnerskih organizacija.

Kroz rad Savjeta, vrši se koordinacija aktivnosti u cilju identifikacije potreba poslovne zajednice, a sve u cilju sprovođenja prioritetnih reformskih mjera i unapređenja poslovnog ambijenta. Na taj način, radi se na otklanjanju biznis barijera, a kako bi se tokom narednih godina stvorili uslovi za veću konkurentnost i brži privredni rast.

O izradi Strateškog plana razvoja Podgorice kao jedne od ključnih tema sjednice, govorio je Luka Đukanović, menadžer Glavnog grada, koji je istakao zadovoljstvo zbog intenzivnog dijaloga koji se vodi sa poslovnom zajednicom.

,,Izrada Strateškog plana razvoja Podgorice jedan je od najvažnijih zadataka pred nama, jer ovaj dokument predstavlja putokaz za sve naše napore u pravcu ekonomskog, društvenog i infrastrukturnog razvoja. Strateški plan razvoja nije samo formalni dokument već oslikava suštinu – a to je zajednička vizija našeg budućeg puta, kao okvir za donošenje odluka i instrument za koordinaciju svih aktivnosti koje planiramo”, kazao je Đukanović.

Osim o pripremi Strateškog plana, tokom sjednice se diskutovalo o svim značajnim temama za razvoj i poboljšanje poslovnog ambijenta, a imajući u vidu projekte koji će biti realizovani u narednih nekoliko godina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.