Iliev: Asanovo potez je bezobrazan i podmukao!

0

Podigao je Takuma Asano mnogo veću buru kada je otišao i kako je otišao, nego kada je došao u Partizan.

Zbog njegovog „bijega“ za Japan, ljut zbog kašnjenja plata, navijači su prst krivice, velikim dijelom, uperili ka upravi kluba, dok su predstavnici igrača Lazar Marković i Vladimir Stojković optužili Asana da ih je izdao.

Bijesan je i Ivica Iliev, funkcioner Partizana, nekadašnji sportski direktor, koji je u razgovoru za Informer raspalio po najboljem igraču i strijelcu crno-bijelih ove sezone.

-To je bezobrazno i podmuklo ponašanje jednog profesionalca. Te priče da njemu Partizan duguje milione i da niko nije htio da ga sasluša nemaju veze s istinom. Svuda ponekad ima malih kašnjenja u isplati, pogotovo sada kada je cio svijet u problemu zbog epidemije korone. I mnogi evropski velikani su smanjili budžete. Kao igrač sam prošao kroz nekoliko zemalja i često se dešavalo da bude sličnih problema, čak i u vrijeme kada je finansijska situacija bila znatno bolja od aktuelne, ali to ne može da bude opravdanje za ovo-priča Iliev.

On dodaje da je Asanov potez sve šokirao u Humskoj i da ništa nije slutilo da se sprema na bijeg.

-Imao je maksimalne uslove u Partizanu. Stalno je pričao da uživa u Beogradu, a očigledno je pokazivao lažno poštovanje prema Srbiji, našem klubu i navijačima. Ostavio je saigrače na cjedilu, momke koji su mu pomogli da odigra najbolju sezonu u karijeri. Doveli smo ga kada je bio u padu, gdje nije igrao. Pružili smo mu šansu. Ovdje je podigao formu i ponovo postao reprezentativac, a ovako podlo nam vraća- kazao je Iliev.

Partizan će podnijeti tužbu protiv Japanca, sasvim uvjeren da će pobijediti na sudu, kao što je bio slučaj prije nekoliko godina sa Sedrikom Goguom.

-On je sebi napravio ogroman problem. Ne znam s kim je razgovarao i kako je uopšte došao na tu ideju. Ne postoji apsolutno nijedan pravni aspekt koji je na njegovoj strani u ovom slučaju. Čak je i njegov bivši agent to potvrdio. Partizan će na kraju dobiti novac, kao što bi zaradio i da ga je prodao. Međutim, ne znam da li je Asano svestan kakva će mrlja ostati pored njegovog imena. Koji će to ozbiljan klub da ga dovede i da rizikuje s njim posle ovakvog poteza?-pita Ivica Iliev.

Bivši sportski direktor Partizana je ubijeđen da će slučaj sa Asanom samo ujediniti ekipu pred finale Kupa sa Crvenom zvezdom 25. maja.

(Mozzartsport/Informer)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.