Igor Krstović stigao u Crnu Goru nakon liječenja u Turskoj

0

Podgoričanin Igor Krstović, koji je teško ranjen u pucnjavi koja se 28. januara desila u Zeti, kada je napadač na njega ispalio preko 20 hitaca, vratio se sa liječenja iz Turske, saznaje „Dan”.

Nakon ispaljivanja više hitaca na Podgoričanina, policija je na Kakarickoj gori pronašla zapaljeni automobil. Navodno je pronađena i automatska puška, a policija će utvrditi da li je korišćena u izvršenju ovog krivičnog djela. Automobil je potpuno uništen.

Podgoričanin Vidoje Stanišić saslušan je ranije u podgoričkom Višem sudu kod sudije za istragu Vladimira Novovića, povodom navodne povezanosti sa pokušajem ubistva sugrađanina Igora Krstovića.

Specijalni tužilac Saša Čađenović prethodno je 28. februara saslušao Stanišića, koji je 26. februara uhapšen zbog sumnje da je 28. januara ove godine učestvovao u pokušaju likvidacije sugrađanina Igora Krstovića, nakon čega mu je tada određeno zadržavanje.

Policija je izvršila pretres objekata koje koristi Stanišić i tom prilikom su izuzete stvari koje su upućene na vještačenje, a koje bi mogle imati veze sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Zbog pomaganja izvršiocu ovog krivičnog djela, ranije je uhapšen i Dragiša Bulatović, kojem je nakon saslušanja određen pritvor. Članovi Krstovićeve porodice obratili su se ranije crnogorskim medijima u namjeri da reaguju povodom informacija da je on blizak kriminalnom klanu. Istakli su da je on porodičan čovjek, koji se uspješno bavi poslovanjem u svojim kompanijama.

“Krstović nije povezan sa kriminalnim grupama, s toga molimo da se uz njegovo ime ne dodaje riječ „kriminalac”, niti je pripadnik bilo kakvog klana i nema kriminalni dosije. Želimo da demantujemo sve medijske navode koji ugrožavaju reputaciju i integritet porodice Krstović”, naveli su u reagovanju članovi Igorove porodice.

Prema nezvaničnim saznanjima, Krstović je nedavno nakon liječenja u KCCG u Podgorici, prebačen u bolnicu u Hanover, gdje ga je čuvala tamošnja policija. Krstoviću je uručeno rješenje o protjerivanju, jer njegov boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru, prema ocjeni nadležnih bezbjednosnih organa, predstavlja prijetnju javnoj sigurnosti i redu. Nakon ranjavanja Podgoričanina, policija je na Kakarickoj gori pronašla zapaljeni automobil.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.