Igor Dodik: Igokea zbog Prištine napušta ABA ligu?

0

Igokea će istupiti iz ABA lige ukoliko se na predstojećoj skupštini bude razmatralo ušešće Prištine u šampionatu, izjavio je generalni menadžer Igokee Igor Dodik, prenosi “EuroBlic”.

Predsjednik Prištine Blerand Stavileci u nekoliko navrata je izjavio da će Priština aplicirati za učešće u ABA ligi i istakao da je pismo namjere već upućeno, a da će ovaj klub u narednim danima povući i konkretne poteze.

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik u izjavi za list “EuroBlic” rekao je za Igokeu u takvoj ligi nema mjesta i da će u tom slučaju odustati od učešća u njoj.

“Ovo je moj lični stav i govorim u svoje ime. Znam da postoji neka inicijativa da Priština uđe u takmičenje, međutim, znam i da takva ideja nema podršku klubova. Možda ima i onih koji bi to podržali. Moj stav po tom pitanju je jasan, ukoliko se o tome bude zvanično raspravljalo na Skupštini ABA lige – Igokea će izaći iz takmičenja”, istakao je Dodik.

Na Skupštini koja će se održati 24. maja u Banjaluci biće razgovora i o eventualnom učešću grčkog Olimpijakosa u ABA ligi.

U tom slučaju takmičenje bi bilo prošireno sa 12 na 14 klubova.

“Pitanje Olimpijakosa je jedna od odluka koju bi trebalo da donesemo, odnosno moramo odlučiti o tome da li ćemo mijenjati propozicije ili ne. Olimpijakos želi da igra u ABA ligi i znam da intenzivno lobiraju kod nekih klubova, a njihov predstavnik će prisustvovati i samoj skupštini. Koliko znam Cedevita, Crvena zvezda, FMP i Mega su bili protiv toga, ali to možda i nije njihov konačan stav”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.