IFIMES: “ANB u funkciji političko-kriminalnog režima vodi diplomatsko-obavještajne i medijske akcije protiv pojedinaca i organizacija”

1

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz LJubljane nije iznenađen reakcijom i nivoom komunikacije, koja je izražena od strane Vlade Crne Gore, jer je državni aparat Crne Gore već decenijama pod kontrolom i diktaturom jednog čovjeka – Mila Đukanovića. Radi se o jeftinim trikovima, koje nisu ni fake news (lažna vijest) nego se jednostavno radi o industriji laži Mila Đukanovića, koja decenijama zagađuje crnogorsku i međunarodnu javnost.

Oni piručuju da je Međunarodni institut IFIMES jedna od rijetkih organizacija iz jugoistočne Evrope, koja ima specijalni konsultativni status u UN/ECOSOC u Njujorku i izdavač je prestižne međunarodne naučne revije „European Perspectives“. Ako je Milu Đukanoviću i Dušku Markoviću lakše da smo „samozvani“ nema nikakvih problema, jer će se „samozvani“ međunarodni institut IFIMES i dalje baviti režimom Mila Đukanovića i internacionalizovati probleme crnogorske države i društva, njegovih čelnika i Demokratskom partijom socijalista (DPS) te pojačati svoje djelovanje u ovoj izbornoj godini u kojoj se očekuju političke promjene.

Vrh režima i njihove porodice uglavnom se liječi u inostranstvu

Kako navode iz IFIMES-a, u analizi „Sigurnosno-obavještajno djelovanje za vrijeme pandemije COVID-19“, skrenuli su pažnju na slabu spremnost zdravstvenog sektora u Crnoj Gori, da se suoči sa pandemijom prouzrokovanoj virusom COVID-19.

„Time želimo da spriječimo masovna stradanja građana Crne Gore, jer je vlast do sada uglavnom ulagala u represivni aparat, koji je omogućavao opstanak na vlast, a zdravstvo je prepušteno samo sebi i imalo je periferni značaj, jer se čelništvo režima i članovi njihovih porodice uglavnom liječili u inostranstvu. Režim u Podgorici očito ima problema sa razumijevanjem članstva u NATO i njegove uloge. NATO je transparentan vojno-politički savez sa visokim demokratskim standardima, koji štiti teritorijalni integritet i suverenitet svake države članice, a ne pojedinačno režime.

Đukanovićev režim očito misli, da je NATO savez ispostava i adresa za rješavanje njegovih privatnih akcija i poduhvata na štetu građana Crne Gore.“

Međunarodni institut IFIMES skreće pažnju crnogorskoj i međunarodnoj javnosti, da režim Mila Đukanovića sve što se dešava, a da nije po volji režima karakterizira kao napad na državnost i državu Crnu Goru ili napad na NATO alijansu. Naravno, da ćemo se tome najoštrije suprotstaviti i u buduće i o tome su već obaviješteni važni međunarodni faktori.

Zanimljivo je, da se u reakciji vlade Crne Gore nigdje ne spominje Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), kojoj smo posvetili najviše pažnju i kojoj ćemo i dalje posvećivati pažnju. ANB je u funkciji političko-kriminalnog režima u čije ime vodi diplomatsko-obavještajne i medijske akcije protiv pojedinaca i organizacija.

Čak su izdvojili sredstva za korupciju pojedinih pripadnika stranih sigurnosno-obavještajnih agencija, koje su u funkciji režima Mila Đukanovića, a ne u funkciji svojih matičnih država.

„Zašto režim Mila Đukanovića laže svoje građane i međunarodnu javnost da je spreman da se suoči sa pandemijom COVID-19 kada se sa molbom za pomoć obraća NATO/EADRCC bez obavještavanja domaće javnosti tražeći između ostaloga 1.000 bolničkih kreveta i preko 6,5 miliona hirurških maski? Kraljevina Nizozemska ima za slučajeve COVID-19 na raspolaganju 1.000 bolničkih kreveta, a ima 16 miliona stanovnika“, navodi se u odgovoru IFIMES-a za naš portal.

Jedan rijetki segment u kojem Crna Gora ima suficit su kriminal i korupcija

Režim Đukanovića uvodi vanredne mjere, što otvara mogućnosti za nove zloupotrebe, kriminal i korupciju. Opasno je za države poput Crne Gore, koje imaju deficit demokratije da uvode vanredne mjere/stanje. Jedan rijetki segment u kojem Crna Gora ima suficit su kriminal i korupcija.

Međunarodni institut IFIMES ostaje sa građanima Crne Gore i u narednom periodu i još većim intenzitetom djelovanja, a Mila Đukanovića prepuštamo NATO-u, jer on postoji sve veći teret za NATO, jer je jedini vrhovni komandant vojske, koji se dovodi u vezu sa počinjenim ratnim zločinima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, čak i zločina genocida. A ako NATO želi širiti svoje demokratske vrijednosti u ostatak svijeta i biti ugledan mora prvo svjedočiti svojim primjerom.

„Veliki broj građana Crne Gore živi u strahu, prijetnjama, ucjenama i njima ćemo pomoći da se toga oslobode“, zaključuju iz IFIMES-a.

(IN4S)

1 Comment
  1. Kafanski filozof komentariše

    Represivni aparat ANB je toliko para progutao, da je mogla Crna Gora tri puta da se medicinski i namirnicama obezbedi , kroz celu ovu pandemija.
    Koliko ocuvanje vlasti jednog coveka moze da kosta vidi se upravno sada kad kolabira cela Crna Gora.

    5
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.