Ibar se opet žali: Sporan broj pet

0

Fudbalski klub Ibar saopštio je da je uputio žalbu Komisiji za takmičenje FSCG zbog, kako su naveli, nepravilnosti u utakmici baraža između Budve i Zete.

Kako je naveli, fudbaler Budve sa brojem pet nije imao isti broj kao u duelu sa ekipom iz Rožaja.

„Poštovani, obaviještavamo vas da smo utvdili nepravilnost koja se desila na baražnoj utakmici za popunu druge lige, dana 27.05.2024 godine, između ekipa FK Budva – FK Zeta, odigrane u Budvi. Naime, kako se baražne utakmice za popunu Druge lige igraju po propozicijama druge lige i na osnovu pravilnika o fudbalskim takmičenjima, uprava FK ibar podnosi žalbu na nastup igrača FK budva sa brojem 5.

Na osnovu pravilnika o fudbalskim takmičenjima donijetog na sjednici izvršnog odbora dana 25.06.2019.god i izmjenama i dopunama istog pravilnika od 29.07.2020 i 29.06.2022.godine gdje se u članu 34, stav 4 jasno kaže da igrač seniorskog tima/Druge lige Crne Gore, može nositi jedan isti broj, koji je prethodno licenciran u Comet sistemu FSCG, a član 30, stav 2 propozicija za baraž, kaže da za sve što nije definisano sa propozicijama važe odredbe o fudbalskim takmičenjima i kako su sva tri kluba unaprijed licencirali sve igrače i poslali ih takmičarskoj komisiji.

Na utakmici koja se odigrala u Rožajama 22.05.2024.godine, igrač ekipe FK Budva koji je nosio broj pet bio je igrač sa imenom Marko Adamović, što je dostupno i na sajtu FSCG i na ostalim zapisnicima.

U trećoj utakmici baraža odigranoj dana 27.05.2024.god u Budvi, izmedu ekipa FK Budva i FK Zeta, broj pet u ekipi Budve nosio je Marko Stijepović, dok je broj 20 nosio Marko Adamović, čime je prekršeno pravilo po osnovu pravilnika o fudbalskim takmičenjima član 34 stav 4, dok su svi ostali igrači FK Budva nosili iste brojeve kao i u Rožajama, i pod istim imenima kako su prethodno upisani u Comet sistem.

Napominjemo vas da su iz FK Budva uvidjeli počinjenu nepravilnost i gore pomenutog igrača sa brojem pet zamijenili već na poluvremenu to jest u 46-om minutu.

Ističemo da se baraž igra po propozicijama druge lige, i podsjećamo vas da ste FK Ibar u prošlosti na isti način poništili utakmicu i registrovali je službenim rezultatom u korist Jedinstva iz Bijelog Polja, molimo vas da i u ovom slučaju postupite po propozicijama i disciplinskom pravilniku i da pomenutu utakmicu registrujete službenim rezultatom 3;0 u korist FK Zeta, kako ste i postupili prema nama u prošlosti za isti prekršaj“, saopštili su iz Ibra.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.