Hvala za sve: Otišao Sale nacionale!

Hvala za sve: Otišao Sale nacionale!

Aleksandar Đorđević je posljednji put vodio selekciju Srbije. On je nakon meča sa Češkom potvrdio da odlazi sa klupe, na kojoj je bio od 2013. godine.

“Rekao sam igračima. Mislim da je red i vrijeme. Nije bilo razgovora o nastavku ili ne za sada, na meni je da se povučem, a ni ne očekujem razgovor. Ja znam kada čovjek ili trener napravi prvi korak. Sada osjećam obavezu da to uradim. Odlazim u trenutku kada nismo uspjeli”, rekao je Đorđević.

On je ovu odluku donio i prije Mundobasketa.

“Nije bilo u redu da se priča o tome. Ide život u drugom pravcu. Sve smo prošli zajedno i nije bilo lako. Sve što smo prošli, povrede, sistem, jako je zahtjevno. Opet, s druge strane velika zahvalnost ljudima iz Saveza sa kojima sam sarađivao: Zahvalnost i svim igračima koji su bili ovdje, zajedno smo se digli, zajedno su me digli. Mnogo im dugujem, neizmjerno ću da im budem zahvalan zauvijek. Hvala svima. Mislim da je bilo ekstra”, objasnio je Đorđević.

Sa Srbijom je osvojio tri srebrne medalje – na Mundobasketu 2014, Olimpijskim igrama 2016. i Evropskom prvenstvu 2017. godine.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *