Huliganski pir bez reakcije predsjednika: Da li je napad na zgradu Bogoslovije “dozvoljen” po Milu?

12

Preksinošnji napad grupe cetinjskih huligana  na zgradu Bogoslovije, tokom kojeg je lomljen školski inventar i vrijeđani đaci na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, ostao je bez reakcije predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Možda Đukanović doživljava kao legitimno i dozvoljeno sredstvo u tobožnjoj odbrani države, huliganski pir na cetinjsku Bogosloviju i njohovo iskazivanje netrpeljivosti prema učenicima te vaspitno-obrazovne ustanove koja svoj uzvišeni poziv obavlja od 60-ih godina 19. vijeka.

Nemili incident uslijedio je nakon Đukanovićevog  intervjua RTCG-u kada je, pored najprizemnijih uvreda na račun srpskog naroda, SPC-a i Srbije poručio: “Ako neko iz naše kuće, ili izvan nje želi da nam sruši kuću, nema toga što je nedozvoljeno”.

Očigledno je da je to bila inicijalna kapisla  za divljački (da ne kažemo pećinski) napad na Bogosloviju dva sata posle ponoći, usred policijskog časa i kasnije demoliranje vozila Petra Lekića.

Zabrinjavajuće je i simptomatično ćutanje predsjednika države, kao i njegovo sve učestalije potpirivanje nacionalne i vjerske netrpeljivosti u društvu i crtanje mete na čelu Srbima i vjernicima SPC u Crnoj Gori.

Napad na Bogosloviju svetog Petra cetinjskog nisu osudili ni brojne Nevladine organizacije, ambasade, EU zvaničnici, nezavisni građanski aktivisti, opozicione partije u Skupštini, kao ni pojedini državni funkcioneri.

A dobro se sjećamo kako su isti “reagovali” i “uzbunjivali” javnost kada su se na meti vandala nažalost našle džamije i objekti Islamske zajednice Crne Gore. Nadamo se da će vinovnici tih i ovog poslednjeg vandalskog čina odgovarati za svoje postupke.

Od nepravde samo je gora selektivna pravda…

 

12 Comments
 1. Ivi komentariše

  A zar očekujete pravdu od krimi i Sorošoida? Ništa nije ne dozvoljeno da Srbi sačuvaju svoj etnos, očekivati takve stvari je besmisleno. I ne treba, se opterećivati onima koji su prošli, ali ovo što je uzjahalo, pa ne mrda, a sve ekspert usi, e to je loše po nas.

  22
  1. Prle komentariše

   Brzo će lopina u Spuž!

   18
   1
   1. Vasoje komentariše

    Napad organizovala smrdijanska genocidna cetnikkleronacisticka bia

    3
    12
    1. maximus komentariše

     Eee moj Vasoje, koja si ti budala. Samo me zanima jesi se tako glup i budalast rodio ili te to uhvatilo kasnije u toku odrastanja?

  2. Kontra revolucija komentariše

   Na tu temu mogu samo da zakacim:
   Crnogorci, Milogorci, Montenegrini, Dukljani, Komite i šta ti ja znam, dok je Srba u Crnoj Gori mozete mirno spavati !.
   Kad ne bude više Srba poješce vas kao manjinu Bošnjaci i Šiptari , dovešce Arape i islamske fundamentaliste u zemlju kao u Federaciji BiH !.
   Zivecete kao Srbi na Kosovu takoreci u geto !.
   Necete smeti ni u crkvu bila ta Srbska ili Crnogorska !.
   Manite se izdajnika ko Djukanovica, Veljovica, Boškovica itd., !.
   Na kraju krajeva necete više biti ni Montenegrini ni Dukljani a kamo li Crnogorci !!!.

   11
 2. SLOBO komentariše

  MILO MILOGORAC VEC SAM SEBI NACRTAO METU ON ZNA SAM GDE NEKA MU BOG DUSU STAVI TAMO GDE PRIPADA

  19
  2
 3. Veselin komentariše

  Ova olos ovakvu metodologiju pucikanja i crtanja meta primjenjuje od kad je došao na vlast. Pucikao je ljude i na Dubrovnik i na muslimane i na siptare. Pa na novinare, pa na srbe , pa sad cuti kao zdnja kurva.

  11
  4
 4. Tolosi komentariše

  Naravno da je lopovcina organizator. Zadnji trzaji olinjalog mafijasa.

  17
  1
 5. Radnik komentariše

  Mene stid Branka Radulovica koji je nekad bio borac itd nocas novinar tri puta pominje ugrozenoat Srba i za Jola vucu. Slavena ,Milana ,Leposavica napade ih Sehovic on se napravi lud i prica o liberalima i sebe hvali pita ga novinar jeli to plan DF on kaze ne no Branka Radulovica. Od kad mu je scer direktor ,on poslanik,sin u bord a draga potp skup,on poslanik .pi kako ljudi postanu ljige i nikakvi pi pi pi

 6. Radnik komentariše

  Branko Radulovic treba da ide sa Purom Popovicem posto sad samo kuka za lscg i nek im oni daju glasove da se makne jednom ova slina ne zahvalna sa nas Srba i sa Srpske grbace .ovaj licemjer rece nije vlas nije njegova vlada a ni kuce mu u kucu nije ostalo da ga nije sjeo u fotelju .sin ,snaha ,scerka ,draga on jos samo pasce ako ima mozda ,samo jedan hvalivac,demagog,manipulator .Nedojevic je za njega gospodin i covjek parexelans

  7
  1
 7. ppppooo komentariše

  nije se ni zdravko oglasio

 8. Borko komentariše

  Nažalost zapaljiva retorika, nadam se uskoro bivšeg predsjednika Crne gore, se očigledno nastavlja…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.