Huligani na Cetinju gađali i vrijeđali profesora Dragana Koprivicu

4

Učesnici skupa koji je organizovan na Cetinju u cilju očuvanja  tzv. crnogorskog jezika gađali su državnog sekretara Dragana Koprivicu.

On se pojavio na vratima Ministarstva kulture, da bi ga učesnici skupa, među kojima su bili i profesori, gađali i vrijeđali.

Povikivali su “izdaja”, dizali dva prsta ali i upućivali brojne uvrede. Na ovom skupu nijesu poštovane epidemiološke mjere.

Protest je organizovan jer je ministarka Vesna Bratić ukinula finansiranje Fakulteta za crnogorski jezik i književnost koji je pretendovao da bude državni a dekan ovog fakulteta je Adnan Čirgić, doktor jezika bez magistarskog rada koji je crnogorski završio u Hrvatskoj.

Koprivica je ovim povodom kazao da je bitan podatak da je ispred zgrade organizovan neprijavljeni skup, tzv. “spontano okupljanje”, nezadovoljnih studenata i profesora Fakulteta crnogorskog jezika i književnosti. Naravno, kako je dodao, sve u režiji Adnana Čirgića, koji se na protestu ponašao ne kao profesor univerziteta, nego je vrištao kao obični huligan i uličar,

“Nijesam htio propustiti priliku, i pored upozorenja policije na Cetinju da je moj izlazak rizičan, pa sam izašao pred skup da pozdravim prisutne i pozovem na razgovor nekoliko profesora i studenata, što je bila i moja obaveza u datom trenutku. Naravno, čim sam se pojavio, Čirgić je doživio delirijum tremens, što se prenijelo na jedan broj prisutnih. U pokušaju da smirim situaciju poslao sam čak i poljubac okupljenima prije nego pozovem predstavnike da uđu u zgradu, ali su već tad počele prijateljski da lete kamenice, pa sam ušao u ulaz”, naveo je Koprivica.

4 Comments
 1. Ja komentariše

  Ovo govno od čirgića ako ne uhapse za huškanje odma danas jebem majku cijeloj vladi pogotovu sekuloviću.ej trampa predsednika amerike su iptužili da je kriv za upad u kapitol.govor mu nije bio ni primać baljezganju ovog govneta.hitno utamničenje podmlatka handžar divizije

 2. Kontra revolicija komentariše

  Vecina njih prima drzavne plate za ništa !.
  E sad treba braniti drzavu !.
  Ili mozda brane samo svoje privilegije ?.
  Koliko je drzava ološa hralila to je za neverovati !.
  Nek je vjecna, krava muzara !.

  1. Marko komentariše

   Blago nama i sa Cirgicwm i Koprivixom ,e bez njih smo bas ludi,klasicni ekstremi,samo za razlicite strane

 3. Marko komentariše

  A i ne znam kako amo bwz Brazicke do sada zivjeli,e kukala nam majka

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.