Huawei na listi najinovativnijih svjetskih kompanija u 2021. godini

0

Huawei je imenovan za jednu od najinovativnijih svjetskih kompanija 2021. godine u BCG-ovom izvještaju “Prevladavanje praznine u spremnosti za inovacije”, koje prepoznaje da inovacije pokreću vrijednost kada se postave u središte strategije organizacije. Uspješna inovacija zahtijeva tri stvari: prioretizaciju pre svega, posvetiti ulaganja i talenate inovacijama u potpunosti i biti spreman da se ulaganja transformišu u rezultate.

Krenimo s dobrim vijestima a to je da je se broj kompanija koje izvještavaju da je inovacija među prva tri prioriteta njihovih organizacija povećao se za 10% u 2021. na 75% – najveći porast u godini u 15 globalnih istraživanja o inovacijama koje je BCG sproveo od 2005. godine.

Brojke tokom pandemije takodje ukazuju da se za su kompanije u ovom istraživanju čak za 17 % nadmašile očekivanja fokusirajući se na dve sfere: liderstvo i zajedništvo. Najbolji inovatori duboko razumeju promjenu prioriteta kupaca i fokusiraju se na poseban inovacioni domen koji je i prostor za njihovu pobjedu. Najbolji talenti prema novoj inovacionoj kulturi imaju najzahtevnije inovacione izazove pred sobom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.