Hrvatska: Milanović odlučio, izbori će se održati 5. jula

0

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je odluku o raspisivanju izbora za odbornike u Hrvatskom saboru za 5. jul 2020. godine, navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika.

Prema odluci o raspisivanju izbora za odbornike u Hrvatskom saboru, izbori će se na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održati u nedjelju, 5. jula, dok će se  izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održati u subotu, 4. jula i u nedjelju, 5. jula 2020. godine, stoji u saopštenju.

Tako je odlučeno nakon razgovora i konsultacija s predsjednicima stranaka, ali još nema službene potvrde.

Navodno se razmišljalo i o 21. junu, ali je ta opcija odbačena jer je 22. juna državni praznik te se pretpostavlja da će ljudi i otići na odmor.

Sam Milanović više je puta naglasio kako će “svjesno probati spriječiti” da se izbori održe u vrijeme kad je dosta Hrvata u inostranstvu, kao što je to bio slučaj za vrijeme predsjedničkih izbora 5. januara, u vrijeme kada građani odlaze na skijanje. Tada je takođe rekao da šef vladajuće stranke Andrej Plenković nije imao nikakvih preferencija o datumu izbora.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.