Holandska policija spriječila ubistvo Šakovića u Podgorici

3

Zbog pokušaja likvidacije Milića Šakovića, koju su kriminalistička policija i pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica spriječila početkom marta, na teritoriji Holandije uhapšeno je više osoba iz Srbije i Crne Gore, saznaje nezvanično Dan.

Tamošnja policija sprovela je akciju u Amsterdamu, nakon čega su osumnjičeni privedeni radi saslušanja.

Oni su, kako saznaje Dan, pokušali da vrše nelegalne poslove preko određenih firmi i tako su ubacili novac u legalne tokove.

Policija je kod njih pronašla kriptovane telefone u kojima su bile i fotografije Šakovića i njegove kuće.

Takođe, u kriptovanim telefonima pronađene su i instrukcije koje je poslao jedan od vođa jednog kotorskog klana šta treba da se uradi.

Naveo je, pored ostalog, da atentatori moraju da kupe tačno određen stan udaljen 205 metara od Šakovićeve kuće, odakle su imali brisani prostor za izvršenje ubistva snajperom.

Tokom istrage su pronađeni i puška i kombi koji su koristili osumnjičeni.

Na predmetima u vozilu pronađeni su tragovi DNK koji su se poklopili sa njihovim. To će u daljoj istrazi biti upotrijebljeno kao čvrsti materijalni dokazi.

Kako saznaje Dan, policija je nakon dojave iz Holandije obavijestila Šakovića da mu je život ugrožen i da povede računa o kretanju.

Policija je napravila zasjedu, pri čemu im je problem pravila činjenica da je jedan od uhapšenih, kako se ispostavilo, radio u auto-kampu policije.

Sumnja se da je on bio jedan od izvora informacija kriminalnom klanu koji je planirao likvidaciju Šakovića, te da im je javljao kad god je vidio da iz kampa izlazi službeno vozilo ili vozila policije bez oznaka koja inspektori koriste za zasjede. Zato su pripadnici klana imali dovoljno vremena da se udalje sa mjesta na kojima je policija planirala pretrese ili kontrole.

Policija je ranije pronašla snajper na skrovitom mjestu, odakle su osumnjičeni najvjerovatnije pratili Šakovića i čekali pogodan trenutak da izvrše planiranu likvidaciju.

Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je između te pozicije i terase Šakovićeve kuće brisani prostor.

Osumnjičeni su Šakovićevu kuću nadzirali nekoliko dana i snimali sa zgrade udaljene oko 100 metara.

Oružje koje je pronađeno upućeno je na vještačenje, a pronađeni su i tragovi koji vode do osumnjičenih.

Zbog toga je, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, privedeno više osoba. Sa svim materijalnim dokazima tužilaštvo je zaokružilo istragu.

Inspektori kriminalističke policije su do sada uhapsili nekoliko osoba koje se sumnjiče za planiranje ubistva Šakovića, dok je za jednom osobom raspisana potraga.

Uhapšeni su Saša Stanišić, Aleksandar Veljović, Jovan Miranović, Nikola Mirić i državljanin Srbije Jovan Trkulja.

Izvor: CdM

3 Comments
 1. Pantera komentariše

  Sprijecila ubistvo ovoga postenog momka i ove splacine od covjeka

  3
  9
  1. Stefan komentariše

   E srami se gu*ice kad obraza nemaš.

   1
   2
 2. Miki komentariše

  Ovo je neka šticena licnost cim su ga holandjani spasili

  4
  3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.