Hoće li i predsjednik Crne Gore biti izolovan: Đukanović u Letoniji u kojoj je prije deset dana registrovan koronavirus!

1

Ako se Ministarstvo zdravlja bude pridržavalo mjera prevencije od zaštite od koronavirusa, onda bi predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović, po povratku sa službenog puta iz Letonije trebalo da se stavi u kućnu izolaciju.

U Letoniji je 02.marta registrovan koronavirus što znači da je ta zemlje potencijalno žarište.

Đukanović se nalazi u posjeti Letoniji, a ranije je posjetio Estoniju i Litvaniju.

Mediji su objavili da su i u Estoniji, u kojoj ke Đukanović boravio prije nekoliko dana, takođe zabilježeni slučajevi koronavirusa.

Litvanija, koju je Đukanović posjetio, je zbog koronavirusa otkazala većinu skupova u zatvorenom prostoru povodom 30. godišnjice nezavisnosti od Sovjetskog Saveza.

Koronavirus u Letoniji registrovan 02. marta

Ministarstvo zdravlja je zabranilo putovanja u i iz područja najpogođenijih novim koronavirusom – to su trenutno Italija, Španija, Južna Koreja, Iran i kineska pokrajina Hubei.

Zbog čega nijesu zabranili putovanja u i iz ostalih područja gdje je registrovan koronavirus, ostaje nejasno i zbog čega su selektivno izabrane samo pomenute zemlje.

Ministarstvo je, na predlog Instituta za javno zdravlje (IJZ) i na osnovu zaključaka Nacionalnog koordinacionog tijela, donijelo odluku da se državljani Crne Gore, koji su se zadesili u tranzitu i povratnici su iz ovih zemalja, odnosno pokrajina, stave u kućnu izolaciju. To podrazumijeva i aktivni nadzor i ograničenje prava kretanja, odnosno smještaj u porodičnom objektu tokom 14 dana uz praćenje zdravstvenog stanja od nadležne epidemiološke službe.

1 Comment
  1. M P komentariše

    POSTO MU SVERC IDE OD RUKE JA VERUJEM DA CE NAM DONETI I KORONA VIRUS.

    4
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.