Hintereger u 29. godini završio igračku karijeru: Kapiten Ajntrahta se više ne raduje pobjedama

0

Šok u Frankfurtu! Od beznačajnijih spekulacija u opskurnim medijima da bi ovog ljeta mogao da promijeni klub, do raskida ugovora i zvaničnog okončanja karijere?! Taj put prošao je kapiten Ajntrahta Martin Hintereger u poslednjih tridesetak dana.

Klub iz Frankfurta objelodanio je ovog popodneva da pouzdani austrijski štoper nije više njegov član pošto je saradnja predviđena do 2024. sporazumno prekinuta, a popularni Hinti odlučio da se više ne bavi profesionalno fudbalom.

Prvi put sam pomislio da bi trebalo da se povučem još prošle jeseni. Našao sam se u teškoj fazi u sportskom smislu. Pored toga što je moj učinak varirao, uvidio sam da mi pobjede više ne znače kao nekad, a da svaki poraz boli dvostruko više”, stoji između ostalog u Hinteregerovom saopštenju.

Sportski direktor Ajntrahta, Markus Kreše izjavio kako u klubu nisu znali u kom pravcu Hinti razmišlja…

Iznenadila nas je Martinova odluka… Ali objasnio nam je svoje razloge. Nije se postavljalo pitanje da li ćemo mu izaći u susret. S ljudske strane gledano to je sasvim razumljiva želja”.

„Bild” otkriva i pozadinu cijele priče gdje se kaže da je klub imao dosta problema sa Hinteregerom tokom poslednjih godinu dana. Na početak priprema za proteklu sezonu došao je sa ozbiljnim viškom kilograma, često je ulazio u sukobe s navijačima i davao intervjue bez saglasnosti ljudi iz kluba, govoreći pritom o stvarima za koje su u Ajntrahtu smatrali da bi trebalo da ostanu interne.

Ozbiljno mu je zamjereno i što se nekoliko noći nakon osvajanja Lige Evrope opijao, toliko da se potom nije pojavio na oproštaju Štefana Ilzankera, Ajmena Barkoka i Danija da Koste od kluba.

Za poslednji prekršaj discipline ponudio je objašnjenje u današnjem saopštenju:

U slavlju poslije osvajanja Lige Evrope toliko sam uživao jer sam znao da je to poslednja velika stvar što sam uradio u ovom klubu i gradu koji je postao moj drugi dom”.

Martinu Hinteregeru očito se više ne igra fudbal i zato je riješio da sebe ne muči, a buduće poslodavce ne vara. Otuda ova odluka da prestane s profesionalnim bavljenjem sportom. Reklo bi se – ispravno. Mada je sigurno mogao da se ‘šlepa’ najmanje tri-četiri godine (ako ne i više u nekim manjim klubovima) i zaradi još koje milionče, Hinti je odlučio da kaže zbogom.

I ako je suditi po njegovim ‘slobodnim aktivnostima’ poslednjih dana – maksimalno uživa u životu.

Pošteno, nema šta.

Martin Hintereger prošao je omladinsku školu Salcburga. Za seniorski sastav tog kluba igrao je šest godina (2010-2016), odakle je prešao u Augzburg za 10.500.000 evra. Ajntraht ga je kupio prije tri godine za 9.000.000 i sa njim kao kapitenom ostvario najveće uspjehe u ovom vijeku – uzeo evropski trofej i obezbijedio učešće u Ligi šampiona iduće sezone.

Zanimljivo da Austrijanca čak ni činjenica da bi po prvi put mogao da zaigra u Ligi šampiona nije motivisala da nastavi karijeru…

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.