Herceg Novi: Ubistvo rasvijetljeno u kratkom roku, uhapšeni izvršioci

1

Pripadnici Sektora kriminalističke policije, Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor u kratkom roku su rasvijetlili ubistvo koje se dogodilo na teritoriji Herceg Novog. Policija je identifikovala dva osumnjičena lica od kojih je jedno uhapšeno u Crnoj Gori, a drugo danas u Bosni i Hercegovini.

Kotorskoj policiji je 6. septembra prijavljen nestanak Lj.S. (54) nakon čega je policija sprovela potragu za ovim licem na teritoriji Crne Gore. Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da postoji vjerovatnoća da je ovo lice lišeno života. Sveobuhvatnom istragom i predanim radom pripadnika više organizacionih jedinica Uprave policije izvršioci su identifikovani.
Beživotno tijelo Lj.S. je pronađeno 18. septembra kada je i upućeno na obdukciju.

Crnogorska policija je lišila slobode R.D. (36), državljanina Bosne i Hercegovine sa privremenim boravkom u Herceg Novom, zbog osnovane sumnje da je zajedno sa Z.M. (47), državljaninom Crne Gore, izvršio krivično djelo ubistvo na štetu Lj.S.

Policija je protiv ova dva lica državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo ubistvo. Za R.D. je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio pritvor i on je sproveden u UIKS.

NCB Intrpol Podgorica je, nakon saznanja da Z.M. ne boravi u Crnoj Gori, raspisao međunarodnu potjernicu za ovim licem.
Odmah po raspisivanju potjernice policija Republike Srpske je efikasnom akcijom lišila slobode ovo lice u Foči.

Uprava polije se zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na saradnji i efikasnoj reakciji. Odmah po dobijenoj informaciji da lice osumnjičeno za ubistvo boravi na teritoriji koja je u njihovoj nadležnosti, policija Republike Srpske je preduzela aktivnosti na lociranju ovog lica i njegovom lišenju slobode.

Slijedi komunikacija nadležnih organa u cilju izručenja ovog lica Crnoj Gori.

1 Comment
  1. Waldes komentariše

    Bravo

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.