Mladen Mikijelj

Herceg Novi od 27. aprila domaćin prvenstva Crne Gore u šahu

0

U prostorijama Šahovskog saveza Crne Gore izvučeni su brojevi za ligaška takmičenja.

Herceg Novi će od 27. aprila do 4. maja ugostiti takmičare i takmičarke Premijer, Prve, Ženske i Pionirske lige.

U Premijer ligi nastupiće: Prosvjeta, Rudar, Budućnost, Mladost, Mimoza, Crnogorac, Nikšić, Omladinac Budućnost, Elektroprivreda i Herceg Novi.

Očekuje se da se borba za prestižni pehar vodi između Budućnosti, Elektorprivrede, Herceg Novog i branioca trofeja, Crnogorca.

Budućnost će predvoditi velemajstori Robert Markuš i Nikola Đukić, Elektroprivredu  reprezentativni trio: Denis Kadrić, Nikita Petrov i Luka Drašković, dok Herceg Novi ima pet velemajstora u ekipi koju predvodi nekadašnji šampion Evrope Ivan Šarić. U krugu kandidata za medalje je i Mimoza iz Tivta.

Iz lige ispadaju dvije ekipe, a zanimljiva će biti i borba za opstanak.

U Prvoj ligi nastupaju ekipe: Zore, Zete, Dijagonala, Berana, Rokade, Dame, Rumije, Cetinja, Osnovnih i srednjih škola i 7. oktobra. Deset ekipa bori se za dvije vize za Premijer ligu, a sudeći prema objavljenim sastavima favoriti za ulazak su ekipe Zore, Zete i Dame. Dvije poslednjeplasirane ekipe sele se u Drugu ligu.

Ženska liga ima šest klubova, a to su: Budućnost, Crnogorac, Elektroprivreda, Herceg Novi, Dama i Univerzitet Crne Gore. Titulu brani ekipa Elektroprivrede.

Spektakl u Herceg Novom će upotpuniti pionirska liga sa 13 ekipa: Mladost iz Nikšića sa tri ekipe, Budućnost i Dijagonale sa po dvije ekipe, Elektroprivreda, Nikšić, Rumija, Dama, Herceg Novi i Šavnik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.